Kuss a nevem

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 
 

Tisztelt szakértő !

Határozatlan idejű munkaviszonyom rendkívüli felmondással megszűnt 2011. 07. 10-én, amit én kértem, közvetlen főnököm miatt, mert személyes kapcsolatot próbált velem létesíteni, amit én visszautasítottam. Ezzel többször zaklatott, majd abbahagyta és főnöki hatalmával élve mindenféle módon visszaélt a helyzetével, ordibált, munkaköri beosztásom egyoldalúvá tette, hátrányosan megkülönböztetett az ugyanolyan beosztású kolléganőmmel szemben, sértegetett mások előtt, avagy semmi munkát nem adott, de volt olyan is, hogy teljesen túltehelt, kijelentette, hogy nem beszélhetek és kuss a nevem, ha nem tetszik, mehetek. Többször szóltam a munkaadómnak erről, de eredménye nem volt.
Ezzel az indokkal adtam be a rendkívüli felmondásom, amit el is fogadtak és eljöttem. A szerződésfelmondásra a munkáltatóm ráírta, hogy semmilyen követeléssel nem élünk egymással szemben.
Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetek, jogos volt -e így elengedni engem, és hogy lehet-e orvosolni az én sérelmeimet, amit a közvetlen főnököm tett ellenem, mert nem lettem a barátnője.
Mielőbbi válaszát előre is köszönöm. 

 

Nem egyértelmű, hogy mi is történt itt. Azt írja, rendkívüli felmondással élt, mivel főnöke zaklatta Önt - nekem eddig tiszta a történet és úgy gondolom, minden jogalapja megvolt a rendkívüli felmondásának az Ön helyzetében.
Egyet nem értek: a rendkívüli felmondásra miért kellett bármit is ráírnia a munkáltatójának? A felmondás egy egyoldalú nyilatkozat, amiben Ön kijelenti, hogy megszünteti a munkaviszonyát ekkor és ekkor, ezért meg azért. Arra a munkáltatónak semmit nem kell írnia, sem aláírnia, maximum annyit vezethet rá, hogy "átvettem ekkor és ekkor". Erős a gyanúm, hogy az Ön története is a szokásos forgatókönyv szerint zajlott: aláírattak Önnel egy dokumentumot a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséről, amelyben minden további követeléséről is lemondott. Bár ahhoz, hogy az egészet tisztán lássam, látni kéne magát az iratot is, erre jelen keretek között, emailben nincs lehetőség, de Önnek is javaslom, legyen rendszeres olvasója blogunknak, mert a közeljövőben nagy változásokat tervezünk munkánk ezen területén is.

Üdvözlettel:
Erynnis