Perelni akarják a főiskolás diákot

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Tisztelt blog és olvasók

Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy az előző iskolaszövetkezetem kétszer utalta ki a fizetésemet, a májusi béremet július 11-én ismételten elutalták(57 200Ft). Ezt én később jeleztem feléjük(itt zárójelben megjegyezném, hogy kevesebb összeg érkezett, mint amennyit ledolgoztam adólevonásokkal számítva is) , de egy összegben nem tudtam visszafizetni, részletfizetést kértem, mely e-mail üzeneten keresztül valósult meg. Konkrétum nem született, így ők önkényesen nem fizették ki a júliusi béremet(22 000FT) augusztusban.

Ezt követően nem érkezett tőlük semmi magyarázat, vagy további törlesztési kérés. Hivatalos levelet a tartozásom miatt nem küldtek eddig, most azonban október 19-én küldtek egy levet melyben felszólítanak arra, hogy kézhezvételtől számítva (október 27 ma vettem fel a levelet) 8 napon belül fizessem vissza a teljes összeget 57 200 Ft-ot egy összegben, vagy perre viszik az ügyet. Agyagi helyzetem miatt ezt nem tudom teljesíteni, nappali tagozatos főiskolai hallgató vagyok.

Az említett eset beletartozik a 3 éves elévülési időbe, vagy itt jelenleg a 60 napos követelési jog érvényesül? Valóban számíthatok perre, vagy mentesülök a maradék összeg visszafizetése alól?