Életveszélyes munka

Tisztelt Mt!

 

Üvegművészetet tanultam, és pályafutásom során összefutottam egy nővel, akinek egy ideig betekintést nyertem a tevékenységeibe.Ólomüveggel foglalkozott, így eleve úgy nyitott, hogy munkát ad nekem, aztán kiderült, hogy mégsem ad, ekkor bizalmasan elmondta, hogy attól fél, hogy az ólom mérgező (az is) ezért mással akarja csináltatni a dolgot.

 


Egy ólomüveg tervező szoftverrel dolgozik, melyet még csak meg sem vásárolt. Mégis megnyerte a szoftver által kiírt tervező pályázatot például. Pofátlanul feltette a weboldalára.

 


Azt is elárulta, hogy célja az, hogy a googlen az első helyre kerüljön és minél több rajongót szerváljon össze a facebookon mert ez neki jó reklám.Hatalmas munkákat kap meg és irreális összegekért 200-250 ezrekért vállalja, de neki ez sem elég. Többet akar.


Pár hónapja tanfolyamot indított, mindenféle munkavédelmi és egyéb utánajárás nélkül, teljesen feketén, egy korrupt módon megszerzett ipari területnek nem számító pincében.


A probléma az, hogy én dolgoztam üveggel és nem egyszer vágtam el a kezem. Láttam már a plafonig fröcskölő vért is az iskolámban. Egy artériás vérzés 2 perc alatt megölhet egy embert, ha nem kötik el a végtagját. Ennyi idő, mire kiérkezik a mentő.Próbáltam vele beszélni rendesen, de ezeket a tényeket nem hogy figyelmen kívül hagyja, de hanyagul ki is dob a tökéletes kis életéből. Nem foglalkozva azzal, hogy mennyire sebezhető.


Jelenleg több mint 30 ember jár rendszeresen a szakkörére, (ezektől havi szinten 40 ezer forintot kér) tehát jelenleg 1.200 ezer forinttal gazdálkodik.Fel kéne jelenteni, illetve bejelenteni az apehhoz, papírforma szerint stb. Én az internetes felületükön már bejelentést tettem, de úgy érzem komolytalan.


Az információim megalapozottak, a tevékenysége tényleg veszélyes és nincs bejelentve. Engem is megpróbált becsapni, plusz sok tisztességes üvegművész ismerősöm elől halássza el a lehetőségeket tisztességtelen módszerekkel.


Milyen lépéseket tegyek meg, ha meg szeretném szüntetni a tevékenységeit?

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.