Ilyenek a magyar kisvállalkozók.

Jó napot kívánok.


Én egy pékségben dolgozom napi 8 órában.Három hét táppénzre kényszerültem,és a munkáltatóm az első 15 napot nem hajlandó kifizetni.Ugyanis a jogszabály úgy szól hogy az első 15 napot a munkáltatónak kell fizetnie.Itt nem igy működik a dolog.Szabadság is csak 10 nap van,ami ugyancsak jogszerűtlen.Nekem a régi rendszer szerint már 29 nap járna,ugyanis 45 éves hölgy vagyok.

 


Persze ezen a kormány az idén módosított,20 napra.Na az a helyzet hogy a 10 nap szabadságot is két részletben fizeti ki az első 5 napot nyáron a másik 5 napot karácsonyra.Na és most azt találták ki hogy mivel ők 20 éve nem fizetnek táppénzt senkinek .Ezért nekem az egyik 5 nap szabadságra járó pénzt kifizetik táppénzként.Azt tudni kell hogy vasárnaptól péntekig dolgozom.Csak a szombat szabad.


Ezért 25ezer forintot kapok hetente.Na az a három hét kiesés nekem elvett 75 ezer forintot. És a kiszámolt táppénz bruttó 52 ezer lett volna,amiből én kaptam 25 ezret,mert a szabadságra is annyit fizetnek mintha dolgoznék.És még egy pár apróság.Itt nincs fizetett ünnep, nincs szabadnap,nincs éjszakai pótlék,nincs délutános pótlék,a vasárnapokra ugyanannyit kapok mint bármely hétköznapra,sőt az ünnepekre is.


Éhbérért csinálom,és azt hiszem rengetegen vagyunk igy ebben az országban.Mindenki azt mondja aki akar dolgozni az talál munkát,igen ám de az ember ha már egyszer elvállal egy állást akkor azt becsülettel tisztességgel fizessék meg.És minden más juttatást ami jogszerűen jár adjanak meg.Egy magyar vállalkozás ne a dúskálásról meggazdagodásról szóljon.Mert itt is ez megy .


Tőlünk elveszik, a főnököm meg a pereputtya minden második héten külföldön sütteti magát.Nekem meg lassan ennem sem lesz mit,na ezért fontos hogy dolgozzunk.A KORMÁNYNAK ALAPOSAN ÁT KELLENE NÉZNIE MI IS FOLYIK EBBEN AZ ORSZÁGBAN A MAGYAR VÁLLALKOZÁSOK KÖRÜL. NEM A MULTIK HÚZZÁK LE A DOLGOZÓKAT,SŐT ŐK MINDEN JUTTATÁST MEGADNAK,MÉG BÉRLETET IS FIZETNEK.


Köszönöm hogy lehetőséget kaptam.Zsuzsa voltam

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.