Csak a halál és az adó biztos

Üdvözletem!

 

 

Egy volt kolléganőm ajánlására, jelentkeztem egy cégnél, behívtak állásinterjúra. A cég "komolyságát" jelezi hogy egy helyi pláza éttermének egy asztalánál volt az interjú helyszíne. Megnézték az önéletrajzomat majd megkérdezték miért akarok munkahelyet váltani, valamint hogy mikor tudnék kezdeni. A kérdés megválaszolása után annyit mondtak hogy ők egy munkaerő közvetítő cég és hogy bruttó 3 eurót tudnak óránként fizetni, valamint még közölték hogy Hétfőtől Péntekig tartó 12 órás két műszakos munkarendben kell dolgozni. A szerződés milyenségéről, és egyéb a munkavállalót megillető dologról önmaguktól nem tájékoztattak, ezért én megkérdeztem hogy mikor várható hogy átállnak 3 műszakos munkarendre, van e fizetett szabadság, és hogy határozott vagy határozatlan idejű szerződést kötnek e a munkavállalókkal.

 

 Grim-Reaper.jpg

Ekkor közölték hogy fizetett szabadság nincs, határozott idejű szerződést kötnek az év végéig, és hogy terveznek 3 műszakot de nem tudják mikor lesz belőle valami. A kérdéseim láthatóan nem tetszést váltott ki mert az interjúztató hölgy meglehetősen flegma stílusban válaszolgatott.(Megkérdeztem hogy van e valami biztosíték hogy a szerződés lejárta után is lesz munka. Válasz: csak a halál és az adó biztos.) 

 

 

Na most ezzel szemeben a volt kolléganőm aki néhány napja dolgozik ennél a cégnél azt mondja hogy nem bruttó hanem nettó 3 euró a fizetés és ez így ebben a formában szerepel a munkaszerződésben is, illetve a határozott idejű szerződés nem azért határozott idejű mert mondjuk előre láthatólag adott időpontig tudnak munkát biztosítani, hanem mert, ez egy külföldi (szlovák)székhelyű cég és külföldi cég Magyarországon nem köthet határozatlan idejű munkaszerződéseket. Állítása szerint lesz fizetett szabadsága is. Ezt az érdeklődő levelet azért írom mert érdekelne hogy lehet e egy Magyarországon végzendő munkára olyan munkaszerződést kötni amiben euróban és nettóban határozzák meg a munkabért. Amennyiben megkapom a választ tudni fogom hogy vagy a volt kolléganőt verték át, vagy nekem mondtak mást az interjún vagy a kolléganő nem volt elég körültekintő az állás elvállalásakor és szégyenében tünteti fel  ezt a nem túl jó állást szuper állásként.

 

 

Remélhetőleg valaki tudja a választ, és azt előre is köszönöm:

 

Üdvözlettel: Attila

 A