Diszkrimináció egy apa ellen

Sziasztok!

 

 

Nagyon röviden szeretném elmesélni, ami tegnap esett meg a párommal, bár miattam. Egy munkahelyen dolgozunk (ez egy gyógyszergyár) ugyanis, én március óta itthon vagyok veszélyeztetett terhesként táppénzen, októberre várjuk a babát. Van egy 13 éves nevelt fiunk is (a férjem előző házasságából). 

 

varandos-az-apa-is.jpg

 

A férjem 3 műszakban dolgozott, sokszor úgy volt túlórája, hogy hétfőtől péntekig 12 órázott, és szombatra behívták még 8 órára, igaz, a pénzre nem panaszkodtunk, de folyamatosan ki volt, és alig láttuk. 

Április környékén volt rá lehetőség, hogy a párom folyamatos műszakba járjon, azaz 3 nap munka (12 óra) és 3 nap szabad. Nagyon jó is volt ez nekünk, mert sokat volt itthon, haladtunk a házfelújítással stb. 

 

 

Tegnap viszont szóltak neki, hogy az augusztusi leállás után már nem járhat folyamatos műszakban, mert ÉN októberben úgyis szülök, és akkor kell majd neki 5 nap apasági szabadság ami a törvény szerint ilyenkor jár. Habár mondta, hogy ő nem szeretné, hogy kivegyék a folyamatos műszakból, ez senkit nem érdekelt. 

Mindenesetre furcsa egy diszkrimináció ez egy apa ellen...

 

 

A másik dolog, ami ugyebár nem érdekli a főnökeit, hogy szeptembertől a nagyfiú iskolába jár, és sokkal jobb lenne nekem is, ha majd a babával hétköznap nem kellene annyit egyedül itthon lennem, lévén nem vagyok tapasztalt anyuka. 

 

Ennyi lenne röviden, bár még rengeteget tudnék mesélni erről a cégről, de ez érintett a legérzékenyebben most.

 

 

üdvözlettel mindenkinek, és kitartás!:)

 

 

Zsuzsi

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.