Kirúgtak, mert nem akartam hőgutát kapni

Sziasztok!

 

Most találtam rá a blogra, ezért arra gondoltam, én is leírom a velem történteket. elöljáróban annyit, hogy egyetemen tanulok gazdasági vonalon, de mellette, ahogy a legtöbb szaktársam, én is dolgozok, hogy egyrészt tudjam finanszírozni tanulmányaimat, másrészt, hogy fizethessem a szobát, ahol lakok. A választék munka terén nem igazán nagy, válogatni pedig nem lehet, ha az embernek szüksége van a pénzre. Több fajta diákmunkával is próbálkoztam már, jelenleg egy call centerben vagyok. Természetesen nem ez álmaim állása, de tisztességgel csinálom, azaz inkább csak csináltam, mert az a nagy büdös helyzet, hogy július 9-én kirúgtak.

kanikula.jpg

 

Az ok a következő volt: nem megfelelő megjelenés a munkahelyen. Ha emlékeztek, ez egy igen meleg, mondhatni forró nap volt, vagy 35 fokot mutatott a hőmérő és én kivételesen nem hosszú ujjú ingben mentem a melóhelyre, hanem rövidben. Az irodában ugyanis módszeresen nem, vagy csak alig működött a légkondi, ráadásul jó nagy ablakok vannak az épületben, amiket csak fejvesztés mellett lehetett kinyitni, így szinte meg lehetett dögleni a hőségtől. Miután már vagy két hete szenvedtem, majdnem beledöglöttem a hőségbe és szinte mámorító volt, amikor kijutottam az irodából és a kinti „hideg” megcsapta az arcomat, úgy gondoltam, jó lesz nekem a rövid ujjú is. Tévedtem.

 

Azért azt is leszögezném, nem valami hawaii mintás borzalmat vettem fel, hanem a sötét nadrághoz egy egyszerű fehér inget, mégis baj lett belőle. Azt is el kell mondanom, hogy nem én voltam az egyetlen, aki így cselekedett adott körülmények között, de csak nekem lett belőle megoldhatatlan problémám, hiszen én voltam egyedül, aki a diákok közül meglépte ezt a megbocsáthatatlan szörnyűséget. ár a megérkezéskor szembetalálkoztam a főnökömmel, aki az irodájába rendelt és azon nyomban el is bocsátott. Közölte velem, hogy ez a magatartás összeegyeztethetetlen a cégükkel és hasonló okosságokkal bombázott. Én próbálkoztam megmagyarázni a helyzetet, rávilágítani arra, hogy rajtam kívül kapásból csak húsz ember van rövid felsőben, meg hogy kibírhatatlan a meleg és úgy sem lát senki a telefon másik végén, de feleslegesen beszéltem. Kerek perec megmondta, hogy ki vagyok rúgva.

 

Szerencsére hamar sikerült másik állást találnom, jelenleg árufeltöltéssel foglalkozok egy áruházban, ahol megy a légkondicionáló, de azért még mindig nehezen emésztettem meg, hogy azért lettem elküldve, mert pofátlanul nem akartam hőgutát kapni.

 

Üdv: T

 

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.