Nincs választás, marad a feketemunka

 Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Gyakran olvasom a blogot, és úgy érzem, valamit szóvá kell tennem, mert egyesek folyton az épp aktuális posztolót ekézik, amiért belemegy a feketemunkába, kéz alatt kapott, a bejelentettnél magasabb fizetésbe.

950-feketemunka_kicsi.jpg

Kedves csodálkozó okos emberek: Ti mégis hol éltek? Irigylésre méltó, hogy ezek szerint jó állásotok van, ahol minden törvényes és tuti, sőt ezek szerint a családtagjaitok és barátaitok is ebből a kiváltságos körből kerültek ki. Az a nagy helyzet, hogy a munkanélküliség nagy, az embereknek pedig élniük kell valamiből, eltartani a családjukat, stb. Sőt, ha nincs családjuk, még akkor is szükségük van pénzre, lévén emberi lények, és táplálkoznak.

A pénzhez pedig dolgozni kell. Azt, amit nagy nehezen találnak. Sajnos a munkavállalók nincsenek abban a helyzetben, hogy válogassanak, hogy ők diktáljanak. Persze, lehet ugrálni a törvénytelen állapotok miatt, csak akkor jön a helyükre más, ők meg mehetnek, és még mindig nincs miből élniük.

Tudom, hogy amit írtam, banális és közhelyes, de úgy tűnik, van még, aki nincs tisztában ezekkel az alapvető tényekkel!

 

Együttműködő partnerünk a Gránátalma Szépség- és Egészség Központ

gránát.jpg