Két hónapja nem kapook fizetést

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Tisztelt Mt!


Azzal a problémával fordulok Önökhöz tanácsért, hogy kettő hónapja nem kaptam fizetést, csak hitegetnek, mellébeszélnek és bújnak a jogszabályok mögé kitérve a konkrét válasz elől! 2012.09.15-e körül kaptam (Munkaszerződésben 7-e a fizetési határidő) 16 ezer forintot előlegként. Azóta egy forintot se kaptam.

start-your-business-with-no-money.jpg

A számlák már kettő havi van összegyűlve, amit nem tudok kifizetni és így előbb utóbb ki is kötik a közműveket, attól félek. Ha minden igaz a napokban megint adnak kb. 10 ezer forintot fizetés gyanánt, csak a havi fizetni való sajnos 40 ezer. Fel sem mondanak, mivel az jogszabályba ütközik, ha ok nélkül mond fel, ha közös megegyezéssel, akkor azt hiszem, nem jár munkanélküli segély.

Másik munkahelyet sajnos még nem sikerült találni, ami konkrét. Kérem segítségük mielőbb, mitévő legyek ilyen helyzetben? Ahhoz, hogy megkapjam a fizetésem érdemes-e jogi útra terelni a dolgokat, vagy nem?

 

Válaszukat előre is köszönöm!

 

Cs.