Átverés volt a külföldi munka

Tisztelt Mt! 

Sajnos a férjem is beleesett abba, amibe itt sokan még az országban. Internetes álláshirdetésre jelentkezett,a hirdető nagy örömmel közölte,hogy két nap múlva utazhat Németországba dolgozni. Egy régi kollégájával együtt mentek, kint el lettek szállásolva és másnaptól kezdhettek is dolgozni. A magyar hirdetővel nap, mint nap beszélt a férjem, hogy mikor ér már ki ő is és mikor hozza végre a szerződést, mindig hitegette őket, hogy majd holnap, majd két nap múlva, majd hétvégére.

kulfoldi_4340516.jpg

A magyar hirdetőnek kint a szerb embere fogadta a férjeméket és dolgoztatta őket két héten keresztül napi 10-12 órát, majd két hét után az egyik szerb főnök ittasan csinált egy balhét, miután a férjemék visszamentek a szállásra, ott közölték velük, hogy fel lett mondva a szállásuk. A férjem és kollégája józan életűek,nagyon igyekeztek megfelelni a munkájukkal ,a legjobb tudásuk szerint dolgoztak,a két hét alatt dicsérték is a munkájukat,hogy jó úgy ahogy csinálták,érthetetlen a végén ami történt. Miután a szállásukat el kellett hagyják, felhívták a hirdetőt, hogy ilyenkor most mi van,a férjem számon kérte,majd a hirdető azt mondta neki,hogy csináljanak, amit akarnak, ő egy fillért nem fizet neki. Másnap frissítette a hirdetést a hirdető az egyik álláshirdetésekre szakosodott oldalon, másik balekokat keresett. Majd két hét múlva tegnap ismét frissítette a hirdetést. Jeleztem a rendőrségen és az álláskereső oldal felé is, hogy a férjemék hogy jártak, de semmi nem történt,mivel a férjemék találtak kint másik állást, német bejelentéssel és kint maradtak,ezért nem jöttek haza feljelentést tenni. Mind a rendőrsége, mind pedig az álláshirdetés oldalnál azt mondták, hogy én csak hallgassak, nehogy megüssem a bokámat becsületsértésért.

 A hirdetővel beszéltem én is, hogy mit képzel, mit csinált a férjemékkel, nekem azt mondta, hogy ő nem csaló, majd e hónap 10.-én utalja a férjemék fizetését. Gondolom ebből semmi sem lesz, mert a férjemnek pedig azt mondta, hogy egy fillért nem fog fizetni nekik, csináljanak, amit akarnak.  Ilyen világot élünk, mindezt simán megteheti valaki, hogy szerencsétlen embereket folyamatos munkalehetőséggel kicsal és a végén így elbánhat velük? Semmit sem tehettem sajnos, hogy másokat ne verjen át időközben, amíg a férjemék haza nem érnek. Tegnap frissítette éppen újra ugyanezt a hirdetést, amivel a férjeméket is átverte.