A posta csak a bőrt húzza le rólunk. De azt véresen!

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Kedves Szerkesztőség!

Elsősorban azért ragadok klaviatúrát mert postán dolgozom mint kézbesítő. Másodsorban pedig az önök blogja valamint a Házon kívűl c műsor is foglalkozott a postával. Annó kényszerből kezdtem el dolgozni a postán,más választás nem nagyon volt.Ha nem lettem volna abban a nehéz helyzetben akkor kb 1 hét után feladtam volna. 6 ezer címhelyes városban dolgozom ami folyamatosan bővűl. Hogy mennyi naplopó van a postán el sem tudom mondani Postavezető,postavezető helyettes,értékesítési kordinátor,kézbesítő ellenőr.Ezek mind lődőrőgnek egész nap a postán és semmit nem csinálnak.1-1 panaszt kivizsgálnak,kimennek néhány címhelyre és ennyi. Kb 2 évvel ezelött a posta néhány helyen bevállalta a szórólapok kézbesítését.Természetesen a posta jó pénzt tesz érte zsebre mi viszont egy FILLÉRT SEM kapunk érte! Kijelentették ha a levelet nem tudjuk kihordani a szórólapot ki kell mert az elsőbbséget élvez!Ha nem fér fel a kerékpárodra akkor a leveleket vissza a hivatalba és irány ki a szórólapokkal.

 postofficethumbx450.jpg

Kerékpár:Olyan kerékpárokkal járunk hogy az szégyen!Fék nincs rajta,igaz van rajta egy zárt doboz de ha elkap az eső akkor beázik kegyetlenül!Ha defektet kapunk akkor be kell tolni a kerékpárt kilóméterekről a postára és ha nincs tartalék kerékpár akkor gyalog kell a nagy batyukkal kimenni.Valamint a javítást vagy nekünk kell megcsinálni vagy ha szerelő csinálja akkor nekünk kell kifizetni mert a Posta arra hivatkozik hogy nincs rá keret! Folyamatosan megaláznak minket.Sorsjegyet,biztositást sőt már a Mindig Tvt is kell árulnunk.Aki nem teljesít azzal elbeszélget az értékesítő kordinátor.Nyáron is mikor napközben 40 fok van kimehetnénk korábban de nem engednek ki mert nem teljesitettünk.10-11 órakor engednek ki a kánikulába.Ha valaki rosszul lesz akkor meg csodállkoznak. Munkaruháról pedig ne is beszéljünk:akinek nincs pénze saját ruhára az járhat lyukas cípőben,szakadt nadrágban és agyonmosott pólóban.Mert a posta ad de csak egyszer,ha elszakad,kilyukad varrd meg mert nincs másik!

Azt mondanom sem kell hogy meglegyen a terv magunknak kaparjuk le a sorsjegyet,magunkra kötünk biztositást.Mert ha nem teljesítünk meg vagyunk fenyegetve a kirúgástól kezdve a délig sőt estig tartó oktatással. Próbavásrlók igenis lézetnek:ha nem ajánlják vagy nem jól ajánlják a biztositást akkor akár ki is rúgják a kolleganőt.Sőt vannak olyan ellenőrők akik kimennek néhány címhelyre és megkérdezik az ottlakókat hogy a kézbesítő ajánlotta e a postai biztosítást.És ha csak egy azt mondja hogy nem akkor elküldik a kézbesítőt! Túlórát nem fizetnek ki.Ha túlórád van akkor azt irja a jelenlétire hogy 8ra jöttél hiába vagy ott már 6 kor. Szinte már azt is elvárják hogy munka után is hordjuk a levelet és a szórólapot!Naponta kb 100 kg levelet és szórólapot mozgatunk meg.Sok kolleganöm azért mondott fel mert nem birta a súlyt cipelni amit ránkterhelnek! Dicséretet sem szóban sem pénzben nem kapunk.Idén a postásvilágnapi jutalmat is elvették!

Viszont egy amit ki kell emelnem:jó szavakat csak az ügyfelektől kapunk,főleg az idősektől.Csak ez az egy dolog tart a szakmában.Ők becsülnek minket egytől egyig!Minden tiszteletem az ővék! Szóval a Posta csak a bőrt húzza le rólunk!De azt véresen!