A kirúgás új módszerei: E-mail, SMS

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Tisztelt MUNKAHELYI TERROR blog!

 

Mivel ezzel a két kérdéssel indul a bemutatkozó felhívása -„Kirúgtak? Megaláztak?” -, idemásolok egy esetet.   Emailben, sms-ben is szoktak manapság kirúgni. Ez a felmondási stílus a divat, és nagyon terjed! Az milyen, hogy egy neves budapesti két tanítási nyelvű gimnáziumban az igazgató idén tavasszal úgy rúgta ki a helyettesét, a kéttannyelvű program országosan, sőt az EU-ban is elismert megalapítóját, hogy a tanárnő épp az órájára ment a szünet végén, az igazgató behívta az irodájába, és a kezébe nyomta a felmondását, majd mehetett órára. Az utolsó tanítási napját május végére tették. Még a tanévet sem fejezhette be!

 3548144_e1f143427221206e24d1d9d7ec1c2b75_wm.jpg

Az évzárón viszont a diákok hosszan tartó, tomboló tapssal köszönték meg a tanárnő munkáját. Jogilag nyilván rendben volt, de milyen ember, pedagógus az ilyen iskolaigazgató? És neki persze semmi baja nem lett, pedig tavasszal volt ott még 3 fegyelmi ügy tanárokkal szemben, két rendőrségi eljárás indult, egy tanár és egy diák ellen, stb. Még csak híre se nagyon ment eddig az iskola falin túl, egy blog szerint az igazgató a tanárokat körlevélben figyelmeztette, hogy vigyázzanak, mit beszélnek az iskoláról! A helyi sajtó és a fenntartó nyilván a szőnyeg alá söpörte, csak a madarak csiripelik. Így élünk…

 

Reakciók a fentiekre: "Csak a stílus...ami maga az ember." " Az ilyen ember szemét ember! EMBER?" 

 

Üdvözlettel