Nem bírom ki cigi nélkül

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

Jó napot! Arra lennék kíváncsi, hogy az ebédszúnettemben ki mehetek e a gyár területéről dohányozni? Ugyan is a gyár területén nincs kialakítva dohányzó hely. Ezzel még nem is lenne probléma, ha napi 6-8 órában kéne dolgoznom, de 12 óra után a dohányzó emberben már eléggé elhatalmasodik a nikotin utáni vágy.

 137694390.jpg

A kft-be, ahova mennék dolgozni, hatalmas gépek és állandóan ide-oda cikázó targoncák vannak és a 12 óra cigaretta nélküli munkavégzés következtében az embernek kicsit elterelődik a gondolata arról hol is van. Arra lennék kíváncsi, hogy az ebédszünetemben elhagyhatom e a gyár területét más nem egy cigaretta erejéig? Előre is köszönöm válaszukat

 

Én úgy gondolom, hogy ha belefér az ebédszünet idejébe - és nem kell készenlétben lennie - akkor elhagyhatja, ha pontosan a szünet végére vissza tud érni, munkavégzés céljára.  A többiek hogyan oldják meg a dohányzást? Talán érdemes lenne velük és a közvetlen vezetőjével is beszélnie, gondolom, egy nagy gyárban nem Ön az egyedüli ember, aki dohányzik, újoncként viszont nem árt tudakozódni a helyi szokásokról, rendről. 

 

Üdvözlettel:  Erynnis

 

Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségi álláskereső oldalához! Találjunk állást együtt! Állásra Fel!

388234_559765037385911_1601418095_n.jpg

Címkék: állás, munkajog