A NAV miatt nem fizet

Tisztelt Mt!

 

 A problémám az lenne,hogy a munkáltató nem akar kifizetni,arra hivatkozva hogy nincs pénze.Valami adótartozásról hallottam,de nem tudom pontosan,állítólag a NAV zárolta a bankszámlájukat,viszont én erről azt hallottam,hogy a NAV sose vesz el annyi pénzt,hogy az alkalmazottakat ne tudják kifizetni.Egyébként különböző tartozásaik vannak,de ez nem tudom mennyire fontos most. A lényeg,hogy némi időhúzást követően kaptam szerződést,amit aláírtam 2 példányban,1 náluk,1 nálam van.

 

Plusz jelenléti ívet is mindig kitöltöttem. Viszont kb 2 hete amikor beszéltem a munkáltatóval,közölte hogy nem lettem bejelentve (se senki más),mert állítása szerint a könyvelő nem csinálta meg. Egyébként egy kollégám miatt kaptak is büntetést,mert nem volt bejelentve. Kérdésem az lenne,hogy ha elmennék a munkaügyi bíróságra az ügyben hogy fizessenek ki,várható-e hogy büntetést kapok amiért nem lettem bejelentve?

 

Van-e erre valami törvény hogy nekem utána kellett volna nézni? Én aláírtam a szerződést,véleményem szerint innentől kezdve ez nem az én dolgom. Másik kérdés,hogy ha nem lettem bejelentve akkor a TB-m sincs meg ugye? Én felsőoktatásban tanultam tavaly szeptembertől,ám idén januárban kiiratkoztam,azt hallottam hogy nappali jogviszony megszűnése után még fél évig él a TB támogatásom.Ez igaz? Elnézést ha kicsit kusza lett,de nem akartam több oldalon keresztül kifejteni az egészet,több minden érdekelne,több kérdésem is van. Nagyon szépen megköszönök minden segítséget!