Hiába keresem a helyem

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!  

Szinte hetente olvasom a hozzászólók történeteit bejegyzéseit, és hozzáadva saját megélt tapasztalataimat a következő kis gondolatsor összeállítására adtam fejemet, mert amit eddig munkahelyekkel kapcsolatban eddig tapasztaltam, sok esetben negatív visszajelzést, vagy semmi visszaigazolást nem kaptam. De azt mondom nem adom fel, és remélem, hogy mihamarabb megtalálom azt a munkahelyet, ahol elfogadnak, megértenek, és tiszteletben tartják a magánéletemet, és a fizetés is tisztességes, és ami nem utolsó, hogy megvalósíthassam hosszú és rövid távú terveimet, és az hogy önmagam is megvalósítsam.  

Tisztelettel ;T-mort  Íme a fent említett kis gondolatsor....kicsit keserédes, de nem így akartam de ilyen lett. nem találom a helyem a munka világában, mert hiába adok naponta be több CV-t, egyszerűen se bú se bé, hogy megfeleltem, e vagy sem, hát persze hogy nem, mert amint látják, hogy eddig hol tanultál, hol dolgoztál, és mit, mert azt mondják hogy ez itt édes kevés, pedig a motivációs levélbe is leírom, hogy képes vagyok új dolgokat is tanulni a cél elérése érdekében. Ha egyáltalán eljutok interjúra, kifogásolják, és lehúzzák, volt munkahelyeim, mert azt mondják, hogy az ott szerzett tapasztalati érték, egy szép nagy nulla, még akkor is ha hasonlóval, vagy ugyanazzal foglalkozik, a hőn áhított új munkahely, sőt megemlítették egy alkalommal, hogy "ahhoz minek képesítés?!?" mert képesítésem van ám sok, és igen képes vagyok még új dolgokat, hisz még fiatal vagyok! Sok még a kacifántos hirdetés, Angolul hirdetnek meg egy olyan állást, ahol francia a munka, vagy esetleg spanyol.

Akkor miért angolul hirdetnék  Vagy esetleg egy olyan készség, ami biztos hogy nem kell a leendő munkavégzéshez. Néhanap azt is odaírják, hogy beszélj valamilyen nyelven perfekt, de oda van vésve hogy ez nem is kell a munkavégzéshez, akkor miért írják oda ha kell, ha mégsem? De sokszor azt várják el, hogy légy fiatal és tapasztalt, ha lány vagy akkor dekoratív csinos (mi az netalán nem munkatárs, esetleg szexpartner kell?) légy rámenős, de ne túlzottan, mert az senkinek sem tetszik. Ne legyen szabadidős tevékenységed, hobbid mert rögtön azt gondolják rólad, hogy ez elveszi a munkához való kedved, ne legyen se barátod, barátnőd, még családod se mert ők sok esetben független egyéneket keresnek, akiket bármikor berendelhetnek, és máskor elfelejtik, azt hogy más mennyire túlhajtottál, mert ugye a próbaidő alatt hajt az ember, hogy teljesen bent legyen a munkahelyen.

Majd közlik veled, hogy már állás nincs rég betöltötték, s csak azért hívnak be , mert ebből a cég támogatást remél, s kap a képzési alapból.  Tehát mit tegyek, hogy egyáltalán felvegyenek? Vagy mást mondanak amit meghirdettek, mert annak okát te biztosan meg nem fejted. Olyan további feltételekkel jönnek elő, amiről hírből se hallottad, hogy van még ilyen. Vagy ha nagy nehezen megvan a munkahely akkor első nap közlik veled, nem az lesz a munkád amit meghirdették  mert azt a munkát eleve más végzi, mert téged olyan munkakörben alkalmaznak, melyet rajtad kívül senki nem merne bevállalni. továbbá nem teljes csak rész a munkaidő, de dolgozz 10-12 órákat éhbérért, a többi meg a jutalék, mert a maradék munkaidő el van felejtve, hisz azt te ajándéknak adtad a munkahelyednek.  

Azt meg se említem, hogy néha elfejtenek bejelenteni, azt meg szívod a fogad, hogy a TB-sehol se van jelentve, mert ne légy beteg, mert akkor nyomban repülsz, De arra is rendkívül vigyáznak, hogy ha lesérülsz mihamarabb kirakjanak.  Aztán megint kezdhetsz keresgélni, bár ami engem illet tovább nem kesergek, mert biztos létezik a számomra a tökéletes munkahely, mert én ebben bízom, hogy mihamarabb meglesz.