Megpróbáltak hülyének nézni

Üdv!  Megpályáztam egy állást, ahol követelményként a szakirányú felsőfokú végzettség szerepelt, ami nekem meg is van, emellett az adott munkakörben több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. A kiírásban nem szerepelt semmi, hogy a pályázat részeként milyen dokumentumokat kell benyújtani, így én nem is küldtem csak az önéletrajzot és egy külön motivációs levelet. Gondoltam, az előbbiből bőven ki is fog derülni, hogy a szakirányú végzettség megvan, és sok esetben nem is kérnek oklevél másolatot a pályázathoz, azt elegendő a személyes interjúra vinni. (A hirdetés a közigállás.hu-n volt egyébként).

toborzas.jpg

Tegnap az alábbi szöveggel kaptam egy levelet.  "A meghirdetett álláspályázatra érkezett önéletrajzok óriási mennyisége miatt nem tudunk minden jelentkezőt személyesen meghallgatni.Ennek megfelelően már a pályázati jelentkezés alapján szelektálni kényszerültünk. Így a kiírásnak megfelelően elvárás volt a végzettséget igazoló okmány megléte."  Írtam nekik, hogy az önéletrajzomban szerepel a szükséges végzettség, ahogy a több éves tapasztalat is, mivel az iskolákat és a munkahelyeket is feltüntettem, és jeleztem, hogy egyébként nem kérték a kiírásban az iskolai végzettségekről az igazolást. (Megjegyzem, az érettségimet sem csatoltam, sőt az általános iskolait sem, akkor ezek szerint azok sincsenek??) Visszaírtak, hogy de már pedig szerepel benne.  "

"A pályázati kiírásban szerepel az alábbi kitétel:   "A pályázat részeként benyújtandó igazolások: végzettséget igazoló okmány másolata." ""  Mivel minden hirdetést, ami számomra nagy jelentőséggel bír, lementek a gépemre, mivel szeretem az önéletrajzomat még átnézni és aktualizálni, mielőtt elküldöm a jelentkezést, most is ez történt. A lementett oldalt egy válaszlevélben csatoltam is, és jeleztem, hogy ebben biza nem szerepelt az, amit írtak. Nos, azóta nem válaszoltak. (A pályázati kiírást azért mellékelem, hátha Ön meglátja azt, amit én nem...) :-)  

Kérdésem, hogy jelen esetben, amikor külön egyébként nem szerepel az, hogy a pályázat részeként benyújtandó a végzettséget igazoló dokumentum (de az önéletrajzból egyébként egyértelműen kitűnik), elutasíthatja-e csak arra hivatkozva a jelentkezést a munkáltató, mert egy nem létező feltételnek valaki nem tett eleget? Több olyan esetem volt, amikor az volt a baj, hogy külön nem kérték az oklevél másolatot, mert a személyes interjúra kellett az eredetit vinni, ezért is nem csatolom, ha nem írják.  

 Én úgy vélem, jelen esetben sérül az egyenlő esélyek elve.  Köszönöm mielőbbi megtisztelő válaszát!  

Üdv,

http://data.hu/get/6824167/szocmunkasbmszki.pdf