Alkoholista osztályvezető

 T. Jogsegély!

Az alábbi ügyben kérem segítségüket! Közigazgatásban egy  ügyiratkezelő irodán dolgozom, ahol pultos renszerben váltjuk egymást 4-en kolléganők. Van egy kézbesítő egy másik főosztályról, aki nagyon jól fekszik bizonyos helyeken, rendszeresen a pultunk mögött írja be a saját postáját, és erőteljes hangon akár fél órát is beszélget, ami nagyon zavarja a többiek munkáját az irodánkban. Múlt héten udvariasan megkérdeztem tőle, hogy miért jön ide be a pult mögé, hisz rengeteg ügyirat lehet a pulban, amit akár össze is foghat, elkeverhet! Azt mondta, hogy ő csak segít...és vérig sértve az osztályvezetőmhöz rohant panaszkodásra.

index_1.jpg

 Ma minden előzetes értesítés nélkül írásbeli figyelmeztetést kaptam az osztályvezetőmtől, anélkül, hogy engem is meghallgatott volna, akiről tudni kell, hogy emberileg véleményem szerint egy nagy nulla, nem áll ki értünk, ezen kívül alkoholista és olyan ember, aki nem mer a beosztottjai szemébe nézni, ha tudja, hogy nincs igaza. Sérelmezem, hogy nem kezdeményezte az én meghallgatásom is, folyosói pletykákra alapozta a figyelmeztetést. Első perctől kezdve utál, pedig semmit nem tettem érte. Munkám, pontosan, napra készen végzem. Kérem szíves segítségét, hogy mi a teendőm, mert úgy érzem igazságtalanul kaptam a figyelmeztetést, amit ő közölt is, hogy semmi következménye nincs, levágta az asztalomra és átrohant egy másik szobába. Én ráírtam, hogy átvettem, de nem értek vele egyet, mivel az én meghallgatásom elmaradt ez ügyben! Várom mielőtt szíves válaszukat, 4 évem van hátra a nők kedvezményes nyugdíjazásához!

Nem hagyom magam összetörni az elkövetkezendő négy évben, és a munkámat sem szeretném elveszíteni, mert ezek után tudom, hogy minden alkalmat megkeres, hogy még jobban belémkössön!!

T. Éva

Kedves Éva!  

Én azt javaslom, hogy röviden írásban foglalja össze, miben, miért nem ért egyet a figyelmeztetéssel és mi történt valójában, és ezt adja át - átvételi elismervénnyel - az osztályvezetőnek, illetve az ő felettesének.  Meglehet, hogy - ahogyan a figyelmeztetésnek, úgy ennek sem lesz más következménye, de később tudja igazolni, hogy megvédte magát és nem értett egyet a figyelmeztetésben foglaltakkal.   

Üdvözlettel:   Erynnis