Munkaidőn túl is dolgoztatják

Tisztelt Mt!

A párom 2 hónapja dolgozik egy Spanyol székhelyű ruházati cégnél melynek több üzlete is található nagyobb plázákban. Kezdőként már az első hónapban olyan feladatot kapott amit életében nem tanult, nem is tanították neki de rákötelezték. Most 2 hónap elteltével minden este amikor dolgozik (20órás részmunkaidős) kasszát kell zárnia és az üzletvezető megmondta neki hogy összesen fél órát kap a feladatra (azt tudni kell hogy 1 kassza lezárása fél óra) de ő folyamatosan úgy kapja hogy mind a 2 kasszát neki kell zárnia mert a fönöke mindig úgy csinálja hogy csak ő maradjon estére aki tud zárni.

penztargep_Fotolia_uvimages_nyito-280x210.jpg

 Még annak ellenére is hogy a beosztása szerint nem kasszazárósként van beosztva aznap, de az adott napon felhívják hogy tovább kéne maradnia és kasszát zárni, persze ő olyan tipus aki megteszi de amikor telefonban rákérdez hogy 1 vagy 2 kasszát kell zárnia és azt mondja a felettese hogy csak egyet, de amikor eljön este az ideje akkor pedig közli vele hogy mégsem egyet hanem mind a kettőt neki kell ráadásul mindezt a munkaidején kívül ez már felháborító.

Nagyon szépen kérem ha tudnak erre valami megoldást vagy esetleg ütközik ez bármiféle joggal vagy törvénnyel segítsenek!!  

Tisztelettel: Egy aggódó Barát.