Embertelen módon bánnak a munkásokkal

Tisztelt Blog !  

Szabálytalanságokra szeretném felhívni a figyelmüket Heves megyében található ruhaválogató céggel kapcsolatban. Az az épület hamar átmelegszik és ha nincs légmozgás  szinte elviselhetetlen a hőség. Kevés zuhanyzó van és még azt sem lehet használni. A dolgozókat gyakran 12 órán túl is benn tartják a munkahelyen. A wc –ket csak a munkaközi szünetekben lehet használni, ami annyi emberre kevés. A munkaközi szünetet sem adják ki minden alkalommal az előírások szerint. Egyre rosszabbul bánnak a dolgozókkal, mindent megvonnak tőlük.

foxconn-sad-1.jpg

 Előfordul, hogy néhány embert napról napra akár 12-16 órában dolgoztatnak, mikor sok munka van ebbe is beleértve a szombatot és a vasárnapot is. Az alacsony teljesítésre hivatkozva gyakran nem fizetik ki a túlórákat rendesen, ha löknek valamit, akkor azt is zsebbe adják minden elszámolás nélkül. Az esetleges túlóra elrendelését a rendes munkaidő végén közlik a munkásokkal rendszeresen. A kánikula idején sincs semmi engedmény az átmelegedett hiányosan szellőztetett beton épületben.

Télen nem fűtenek rendesen a munkásokra. A munkásokkal a főnökök embertelen módon bánnak, állatnak tekintik őket, emiatt többen depressziósok, betegek lettek. Ha valaki lebetegszik a munkáltató hibájából és táppénzre mer menni akkor többet már nem kell mennie dolgozni, automatikusan ki van rúgva. A elmúlt időszakban több embert is kórházba szállított a mentő errő  l a munkahelyről, mert rosszul lettek a túlhajszoltság miatt. A munkahelyi védőfelszereléseket sem biztosítják, a használt ruhákba rengeteg por, betegség stb. lehet. A kisebb munkahelyi baleseteket is eltitkolják, amiről jegyzőkönyvet kellene felvenni.

A munkavégzésben olyan normát állapítanak meg, eleve amit bármennyire is igyekszik a munkás teljesíteni, egyszerűen lehetetlen teljesíteni, így a teljes bérüket sem kapják meg. A dolgozók túlhajszoltak és csak éhbért kapnak. Szabadságra sem engedik el az embereket rendszeresen, pedig a szabadság 20 vagy 25%-ával a munkavállaló rendelkezik tudtommal, bárki mer szólni bármit azonnal ki van rúgva. Meg lehet nézni a nyilvántartásokban milyen népmozgások vannak. Az ellenőrzés érkezésére sajnos fel vannak készülve , így amíg beérnek a portán addigra az a látszat van hogy majdnem minden a legnagyobb rendben van,  pedig ez a valóságban közel sincs így.

Kérem tegyenek val  amit, mindenkinek joga lenne normális emberhez méltó munkahelyen dolgoznia. Sajnos rabszolgaként kezeli a főnökség a munkavállalókat ! Mindenki megvan félemlítve ezen a munkahelyen.

Tisztelettel:F. Zoltán