A bérletár csökkentés a közalkalmazottakra nem vonatkozik?

Üdv!  

 

A feleségem a közszférában dolgozik (egy földhivatalnál, de nem szeretném elmondani melyikben), számos mocskos dolgot tudna mesélni, de most maradjunk a legújabbnál. 2014 január elsejétől csökkennek a bérletárak a fővárosban. Ez igazán örömteli, egy családnak a fejenkénti 1000 ft megtakarítás sokat jelent. Igen ám, de a közalkalmazottak, akiknek jelentős része a cafetéria terhére kapja a bérletét (bár a minisztériumoknál alapból jár), azokra ez nem vonatkozik. Ők a 2014-es bérletet továbbra is az idei áron kapják, ha egyben kérik, akkor a kedvezményes évi 103000 + cafeteria adó = kb. 139000 ft HELYETT 114600 + cafetria adó = 155512 forintért. A körlevél alapján, ha jövőre havonta veszik meg, külön-külön, számlára, akkor is 10500 + adó.

 eves-bérlet-Á-MINTA-72dpi.jpg

 Erről pénteken kaptak értesítést, szombaton (ami ugye most munkanap) délig már nyilatkozniuk is kell, hogy az új kondíciók ellenére is szeretnék-e a 2014-es bérletet. Nem mintha lenne választásuk, ha mindet Erzsébetben kérnék, és saját zsebre vennék az olcsóbb bérletet, akkor még nagyobbat buknának, mert a "Böskét" havi 8000 ft-ig 35,7% adó sújtja, de felette már 51,7%. Ha jól emlékszem. Gondolom a BKV-nál kimatekozták, hogy a bérletesek egy jelentős része úgyis a közszférában dolgozik, ezért őket hagyjuk ki a buliból.

 

ÉS nevetséges módon a hírlevélben arra hivatkoznak, hogy csak magánszemélyekre vonatkozik a kedvezmény. Egy közintézmény dolgozója talán nem az???

 

 christmas logo1.jpg

Karácsonyi akciónk keretében november 20. – december 31. között ingyen hirdethet nálunk! A részletekről tájékozódjon médiaajánlatunkból.