Nehéz a futárok élete

En pizza futárként kezdtem el dolgozni néhány hete. A legnagyobb éttermi láncolat egy kis, úgynevezett express- ében, ami attól express, hogy nincs helyi kiszolgálás. Bementem személyesen és megkérdeztem, lehet- e itt dolgozni, majd elirányítottak a központjukba. Még aznap befáradtam és a címen szembesültem a kaotikus helyzettel.

 

Mindenütt szemét, és hulladék. Azt hittem egy hajléktalan szállón vagyok, de a kint álló autók feliratozásából láttam, biztos jó helyen járok. Aláírtuk a munkaszerződést, 2 órára jelentettek be. Elkezdtem a munkát ahol 3 nap próbaidő lett megbeszélve és a lejárta után 5000 ft napi alap. A hét minden napján kellett dolgoznom 10- 24 óra között, tehát 14 órát minden nap. Sajnos az épp aktuális élethelyzetemben ezt muszáj volt csinálnom.

 

Egy nap egy DT rendszámos diplomata " úriember" hátulról nekem jött a Király utca Rózsa utca sarkánál és megállás nélkül tovább haladt. Én arcra estem és száj sérüléseket szenvedtem, továbbá térd, fej, és bal kar fájdalmakkal küszködtem. Bementem a balestei kórházba, ahol kiderült, hogy nincs TB-m, tehát a kezeléseket és a CT vizsgálatot valószínűleg kiszámlázzák, bár erről az orvos nem igazán adott tiszta felvilágosítást. Továbbá megkérdeztek a baleset körülményeiről is. Elmondtam a diplomata autóst, majd az orvos felzizzent. Azt mondta, ha 8 napon belül gyógyuló sebeket szereztem, akkor neki nem kell feljelentést tennie, de ha 8 napon túl gyógyuló, akkor igen.

 scatola-pizza-vespa.jpg

Kérdezte, mit szeretnék, de elmondta, szerinte maradjunk a 8 napon belülinél, mert egy diplomata ellen semmit nem tehetünk, még akkor sem, ha a szóban forgó baleseti helyszínen 2 kamera is fel van szerelve. Ennyit a magyar diplomatákkal szembeni eljárásról.

 

.Szédültem és hányingerem volt, de megijedtem a kórházi számla miatt és kifáradtam. Haza mentem. Este bevittek a kórházba és az éjszakát ott töltöttem és megállapítottak, hogy agyrázkódást szenvedtem.

 

Bementem a bent töltött éjszaka után a főnökömhöz, aki " sajnálta" az egészet és elmondta,, hogy már ő is esett párat, ne aggódjak!  Arra pedig, hogy nincs TB-m, az volt a válasza: biztos van, ne szórakozzak! Felmondtam meg aznap. De ha esetleg komolyabb balesetet szenvedek, akkor az ébredésemkor szembesülök a számlával. Ilyen a futár élet....

 

Tisztelettel: egy volt P.K. dolgozó

 

Ui.: természetesen az 5000 ft alapból nem lett semmi

 

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!