Levonják a büntetést, aztán azonnal kirúgnak

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Jó napot kívánok Tisztelt Munkahelyi Terror!

 

Felmerült egy ilyen munkaügyi helyzet: Tavaly augusztus 1-én el kezdtem dolgozni egy Nemzeti Dohányboltban, ahol alkalmi munkavállalóként kezdtem el pályafutásomat, (megjegyzem úgy volt, hogy fél év múlva bejelentenek, de ez persze nem történt meg a mai napig sem) illetve 16 órát dolgozom a papírforma 12 helyet.

 

De nem ez a probléma tárgya, március végén egy általam 18 év felettinek ítélt személy (férfi) bejött hozzám vásárolni, mint kiderült 1 hónap múlva tölti be a 18. életévét. A Fogyasztóvédelem által beküldött személy volt ő, a végkifejlet büntetés, a mértékét még nem tudjuk, mert még nem kapták meg az erre vonatkozó határozatot.

 33903_2851481.jpg

A nagymértékű lelkiismeret furdalás mellet nagyfokú lojalitás van bennem, de a másik oldalról nem biztos, hogy ezt kapom. Az általam hivatalosan ismert információ az az, hogy le akarja vonni a fizetésemből a főnököm.(Az összeg illetve a levonás mértékének ütemezése még nem tisztázott). Az általam nem hivatalosan ismert információ az az, hogy szépen le vonják azt, amit le akarnak vonni a fizetésemből, majd azzal a lendülettel ki rúgnak.

 

S semmiképpen ne akarjak hamarabb távozni mintsem, ahogy azt ők szeretnék, mert akkor jogi útra terelik a dolgot. Kérdésem az, hogy meg tehetik-e ezt, hogy jogi útra viszik? Illetve mi lehet ennek a végkifejlete? Mit tudnátok ajánlani, mi lenne a helyes út ebben a helyzetben?

Segítségeteket előre is köszönöm 

 

További szép napot kívánok

 

Üdvözlettel: Anita