Nem a postai dolgozókat kellene utálni

Tisztelt Olvasók!
Tudom, utálja mindenki a postát. Mint én volt dolgozó én is. Nem szeretitek ha biztosítást meg egyéb dolgokat kínálgatnak nektek hát akkor nem vagytok egyedül. Én is utáltam kínálgatni. De ez a kötelező elvárás, és amennyiben nem teszem és észreveszi egy a tömegben elvegyült ellenőr akkor jegyzőkönyv írás, levonás stb.
Elfogadjuk hogy kevesebb a levél mint régen és ezt pl zsibvásárral, biztosításokkal, sorsjeggyel próbálja ellensúlyozni a cég az egy dolog és aláírjuk. 
De az már túlzás szerintem hogy a mai világban a régi tervgazdálkodásnak megfelelően tervek szerint kelljen értékesíteni. Pl elő van írva hogy kötelezően havi 1 bankszámlára rá kell beszélni valakit, vagy hogy melyik hónapban mennyi lakásbiztosítást kell kötni. Ezt már egész évre előre meghatározzák és tartani kell a tervet. Azt nem kalkulálják bele hogy QUAESTOR meg hasonlók miatt a B betűs veszedelmektől (Bank, Behajtó, Biztosító) már eleve elzárkóznak az emberek, de az időjárásjelentésre figyelnek, ha nagy vihart jósolnak akkor jön a fax hogy használjuk ki az időjárást, beszéljünk rá valakit a postafészekőrre...
Ja hogy pl felhőszakadás miatti beázást nem fizet, csak "csendes esős" beázást az már megint más téma.
De erre külön ember van  aki piszkálja emiatt a postákat, postásokat. Ha nincs meg a terv akkor leváltják a postavezetőt, utánképzésre küldenek, a rosszabbik esetben meg hazaküldenek. 
A napiszintű telefonos fenyegetést kell hallgatni, és a faxok érkezéséről ne is beszéljünk.
De felfogható ez is egyfajta fizetéscsökkentésnek. Mert minden dolgozó ilyen ittapirosottapiros biztosításokat köt magára csak hogy ne piszkálják. De ugye a végtelenségig több és több biztosítást nem lehet kötni sem magunkra sem másokra.
Pláne ilyen gazdaságos kategóriával. Nem is olcsó, nem is jó, nem is jószívvel "ajánlom."
o-woman-sad-work-facebook.jpg

A vezető fenyegeti az alatta lévőt mert nincs meg a terv és így tovább, és mivelhogy mindenki két kézzel kapaszkodik az állásáért máris kialakult a terrorpiramis amiből az ügyfélnek is jut.
De terv van a lottóra, sorsjegyre stb is. Érdekes, csomagra és levélre nincs terv. Az nem fontos. 

Pedig szerintem azzal is lehetnénk versenyképesek hogyha időben és épségben kiérne minden. Biztosításból is lehetne normálisat is ajánlani, olyat ami tényleg segít az embernek ha baj van.
Nemcsakhogy külön ember van arra aki faxolgatja meg telefonálgatja a fenyegetéseket, sőt személyesen autóval több 10 km-eket megy hogy személyesen is megregulázzon minket mert csak 30%-os a terv, hanem külön ellenőrbrigádjai is vannak a postának. Minden nap kijönnek véletlenszerűen egy postára, egész nap ottvannak, és írják sorban a jegyzőkönyveket ami miatt levonás, fegyelmiket stb-ket lehet begyűjteni. 
Persze ne gondoljátok hogy felül a biciklire és elmegy a kézbesítőkkel hogy napi 4 órában hogyan lehet 600 lakásra kivinni a villanyszámlát, eladni a sorsjegyet, aláíratni + személyit kérni az ajánlott levelekhez stb stb. Ilyen véletlenül sem érdekli. Google földdel nézi merre megy a kézbesítő mert gps nyomkövető is van már rajtuk. 
Az hogy térdig ér a sár, szalajt a bicikli stb az nem baj nekik. Oldják meg. De ha az ügyféltérben nem oda van elhelyezve a játékbaba ahová ők gondolták akkor fénykép, jegyzőkönyv, levonás esetleg stb.

Ez az egész biztosításosdi amúgy arra megy ki hogy a kézbesítők által maguk felé kiépített bizalmat akarja kihasználni a cég. Tehát ha a kisnyugdíjjas ezer éve ismeri és jóban van a kézbesítővel akkor így elég jóeséllyel mondatja fel a meglévő biztosítást és téríti át a postához az ügyfelet. Csak a kézbesítőt kell eléggé megfélemlíteni hogy visszaéljen a bizalmával és az előnytelen ajánlatot rátukmálja az ügyfélre. 
Heti de van hogy napiszinten jön a telefon hogy most azonnali jelentést kell küldeni hogy mennyi biztosítás, sorsjegy stb fogyott. Persze amíg megírod kézzel, majd elfaxolod addig az ügyfél meg toporog és szid.

Na ez meg a másik. Hiába van internet a postán!!!, IPH rendszer, ennek ellenére sokminden faxon megy. Hogy miért így kell azt ne tőlem kérdezzétek. Igaz a a számítógépes rendszer olyan lassú hogy mire kinyomtat az ember egy számlát fél év mire elkezdődik a nyomtatás, persze közbe nő a sor.

Persze az állandó leépítési hullám is mindig a nyakunkon van. Tavaly is volt nagy leépítés, illetve most a burkolt leépítés zajlik. 
Küldik a papírt csak úgy szó nélkül hogy írd alá hogy csökkentik az óraszámodat. Napi 8 helyett csak 6-ot, 6 helyett csak 4-et fizetnek. Ja persze munka ugyanannyi sőt több, mert már ez a sokadik leépítés.
Elküldtek egy embert két éve, meg levettek 8-ról 6 órába, most meg még ebből akartak 4 órába levenni.
Így kerültem az utcára, napi 4 órás bejelentett munkáért annyit sem lehet keresni mint közmunkásként utcát söpörve.Nem írtam alá. Ennyiből már nem tudom fenntartani magamat, kénytelen vagyok másnem közmunkába menni.
Az ügyfelek ebből csak annyit látnak hogy idegesek a postások, a kézbesítő rohan mert soha nem ér a végére, a sor kígyózik az ablakoknál, a levelek késve jönnek stb.

Az ügyfelek ahelyett hogy panaszkönyvet ragadnának, vagy írnának a központba inkább szépen csendben elpártolnak.  A felsővezetés meg azt látja hogyha nincs panasz akkor gond sincs, ugye hogy meglehet ezt csinálni 4 órában is a 8 helyett...
Sok ügyfél megértő hogyha hetente csak egyszer megy feléje a postás mondván tudván tudja hogy nem lustaságból hanem időhiány miatt van ez.

Szerintem az ellenőr és csesztetőbrigádokkal, vízfejekkel ha csökkentenénk a létszámot máris sok más embernek jutna keret akik tényleg az ügyfél érdekeit szolgálnák. 
Tehát kérném az ügyfeleket hogy ne rajtunk akik az ablakban ülnek és csinálnak is valamit hanem azokon töltsék ki dühüket akik ezért felelősek. Ragadjanak panaszkönyvet, írjanak a központba stb. Hátha belátja a vezetés is hogyha rövidebb a sor mert több a munkás akkor talán előbb kötnek biztosítást is az emberek.
Pestmegyében most olyan óraszám és ezzel együtt létszámcsökkentések vannak a postákon hogy mostmár az ügyfelek is nagyon erősen meg fogják érezni ennek hatását. Kígyózó sorok, későn kiérő levek, kell ennél több a posta tönkretételéhez? A mostani leépítést már nem tudják a lelkiismeretes megszállott dolgozók sem ellensúlyozni... 

Kedves Olvasók! A blog átmenetileg időszakosan működik, technikai okok miatt, hamarosan újra napi rendszerességgel jelentkezünk.