Mintha az ember börtönben lenne

Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!

 

Egy történetet mesélek egy olyan cégről aminek már nem kellene hogy létezzen. Cégnevet nemtudom említhetek e, de pofátlan leszek és leírom. aggressive-boss.jpg

 

Ez a ***metal. Ezaz a cég ami szerintem a cnc forgácsolók pokoljának számít. Szarból építs várat. Lehetne ez a mottó is akár.

 

Alapvető dolgok hiányoznak a munkavégzéshez. Gondolok itt lapka, szerszám stb.. ami nélkül egy cnc gép csak egy nagy vashalom. De természetesen old meg ahogy akarod, mert f*sz vagy. Szószerint így mondja a főnök. Na igen a főnökség. Nevetséges. Férj és feleség. A nő egy utálatos, rikácsolóhangú nő, (ha lehet annak nevezni) aki szart nem ért hozzá, de ordibálni azt tud. A férfi egy kövér majom. Neki még lenne hozzá valami esze, de a nő irányítja a dolgokat. Bár nem értem miért.

 

Gépbeállítóként voltam ennél a cégnél 1 hónapot, de tönkre tettek idegileg. Csináltam 4 db selejtet (aluméniumból) és már azt vártam hogy halálra itélnek. Ott ordibáltak velem egy csomó ideig. Minden gépre kamera van állítva. Volt olyan elmentek nyaralni (máltára) és naponta vagy 20x telefonáltak hogy melyik gép miért áll. Mert hát nyaralás közbe mi más dolguk lett volna mint nézni a dolgozóikat. Otthonról is még be nem érnek mást sem csinálnak csak nézik azt a szar kamerát neten keresztül. Az egész műhely egy nagy szar, kupi van, sötétség stb...

 

Mintha az ember börtönben lenne. Bár ha jóltudom már onnan elköltöztek, de az alapelvek akkor sem változtak. Enni csak a gép mellett lehet, mert ugye a termelésnek folyamatosan mennie kell. Egyszer vittem főt kaját és azért is lelettem baszva, hogy mit képzelek magamról hogy én eszek, de a gépem áll. Hozzak szendvicset azt lehet a gép mellett enni. Olajos, koszos kézzel a gőzzel teli (Ugyanis a gépek ontják magukból a hűtővíznek a gőzét ami rohadtul egészségtelen, és elszívó nincs mert drága) műhelyben egyed a szendvicset. Az nagyon egészséges dolog. A kollegákról, akik ott maradnak ne is beszéljünk.

 

Rohadékok, nem köszönnek, nem segítenek leszarják a dolgokat, mindenki csak a saját érdekeit nézi. És hogy hogyan értem hogy akik ott maradnak? 1 hónapos ott létem alatt kb 15 (vagy több) ember fordult meg. Ez vajon normális dolog? Nemhiszem. Egy ismerősöm pályakezdőként felhívta őket, és a nő a telefonba a következőket mondta neki: "Nem értem miért csak ilyen szerencsétlenek akarnak idejönni dolgozni?" Mert egész pesten aki cnc-s tudja mekkora egy marha cég vagytok, hogy inkább elmenne az ember közmunkára csak nálatok ne kelljen lenni talán azért.

 

Meg amugy is mi jogosít fel bárkit hogy a telefonba egy vadidegennek ilyet mondjon. Komolyan remélem egyszer nagyon megverik őket, de úgy nagyon keményen. A fizetés kb 100.000re jön ki, 3 műszakba.(Őkmeg évente 4-5ször mennek hetekre nyaralni, olyan helyekre amiről mi csak álmodunk) Na ki azaz ember aki ennyiért képes enni napi 8 órában az ideget? Mert szerintem nincs. Aki ott nyal csak az valaki. Én meg sajnos nem vagyok az a típúsú ember. Szóval 1 honap után elég volt felmondtam. Az idő alatt inkább nem sorolom fel mi történt velem, de csak annyit mondok az idegtől az aranyerem is kijött. Mai napig nemtudom mit küszködtem ott 1 honapig. Azthiszem elmondtam a dolgokat. Nemnormális hely.

 

Üdv