Brutális bántalmazás a munkahelyen

A Kismarosi Művelődési Házban dolgozom / dolgoztam ).....kultúrális közfoglalkoztatottként.  2014 novembere óta. Előtte 2 évig önkénteskén dolgoztam, előtte pedig mint anyuka aki a hét minden napján odahordja gyermekeit ,segítettem amiben tudtam a műv.ház "dolgozóinak" tehát 8 éve napi kapcsolatban voltam az intézmény vezetőjével és igen jól ismer(legalábbis én úgy gondoltam.

 

 

2015.06.10-én. Történt , hogy az egyik kollégám fizikailag bántalmazott a munkahelyemen erre 2 tanú is van, én kihívtam a rendőrséget.. és az intézményvezető nem hogy megkérdezte volna, hogy hogy vagyok még számon is kért, hogy miért hívtam ki a rendőröket, és a kollegámat vette védelmébe......mert, hogy biztos provokáltam azért ment nekem..azt viszont az intézmény vezető mélyen elhallgatta a rendőrök előtt , hogy reggel Ő beszélt a támadó kollegával és Ő meg is mondta neki, hogy meg fog verni engem....az előzmények:

 mobbing.jpg

2015. 06.05-én Pedagógusnapra készültünk . az intézmény vezetője beosztott mindenkit különböző munkákra engem főzésre az ikszt házban a támadómat a műv.házba pakolásra a kollégák egyenként átjöttek enni Ő is egy másik férfi kollégával és utána vissza ment .Amikor én átmentem a műv.házba, mivel átkellet vinnünk a kész hidegtálakat a hűtőbe szóltam a kollégáknak, hogy aki még nem evett jöjjön át , de a támadókolléga már nem, mert neki itt van dolga..részemről ennyi volt a péntekin nap. majd este 10-kor értem haza. Hétfőn a támadó kolléga megkérdezte nem akarok-e tőle bocsánatot kérni, hogy nem hagytam őt enni ..erre én azt válaszoltam, hogy nem nekem nincs miért én azt tettem amit nekem kiadtak feladatnak nincs miért szégyenkeznem és bocsánatot kérnem erre idézem"redvás fasszopó kurvának nevezett, és megfenyegetett, hogy vigyázzak mert még finom volt.., és kemény barátai vannak ..erre én semmit nem tudtam mondani és haza is mentem,.

Másnap Kedd mindenki végezte a dolgát ő külön vonult, nem beszélt senkivel, ameddig ott voltam.

 

Szerdán bementem a munkahelyemre 18 percet késve és hallom, hogy szol a riasztó mivel senki nem tudta kikapcsolni (4 kolléga is volt ott) felmentem az emeletre és kikapcsoltam. Mikor lejöttem azt mondtam a kollégáimnak , hogy megmutatom nekik hogyan kell kikapcsolni,..ha velem valami történne ..erre valaki nem tudom ki, azt mondta,hogy ugyan mi történne veled? Erre én "hát bármi hiszen meg vagyok fenyegetve "..erre az udvarról berohant P. és megragadta a nyakamat és az arcomat is megütötte ha a két kolleganő nem fogja le nem tudom mi történhetett volna...én azonnal hívtam a rendőrséget és kiabáltam hogy azonnal hívják az intézményvezetőjét már a rendőrök rég ott voltak és kihallgattak mindenkit mikor az intézmény vezetője bejött és meg se kérdezve hogy vagyok ..számon kért, hogy miért hívtam ki a rendőröket? És a rendőrök előtt még nekem esett, hogy velem nem lehet együtt dolgozni és biztos én provokáltam a kollégát,mert ő egy áldott türelmes, jó ember.

 

 

Az előzmények előzménye az,hogy az intézmény vezető azért vett fel főleg, mert Ő idézem"képtelen ennyi embert irányítani és kell aki ebben segíti"Ezt meg is tettem, és úgy érzem,hogy november óta igen sikeresen támogatom a kollégákat és" intézzük" a műv.ház dolgait......ha konfliktus is volt azt értelmesen intelligensen megpróbáltuk elintézni(egymás között,kímélve az intézmény vezetőjét)...kivétel még egy alkalom de ott is több szülő tanúsíthatja, hogy nem én provokáltam , de természetesen az intézményvezető akkor sem engem védett hanem idézem a szavait a szenzitív kollégákat, mert hát velük nagyon finoman kell bánni...Erre én csak annyit mondtam,hogy én úgy tudtam ez egy Művelődési Ház és nem rehabilitációs osztály..Erre azt válaszolta,hogy lehet tényleg jobb ha rám bízza az emberekkel való kommunikációt hiszen talán jobban értek hozzá.......

 

 

Most mikor megtámadtak meg egyfolytában azt hangoztatja, hogy én provokálok és velem nem lehet dolgozni. Segítségét kérném ez ügyben, hiszen most a munkaviszonyom is tisztázatlan, és nem tudom mit tetgyek .Az Intézmény vezetője már közölte , hogy ki akar rúgatni hiszen szeretne másik embert felvenni a helyemre. a bántalmazó kollégát még aznap felhívta, hogy hogy van és nagyon sajnálja.....Ehhez én már nem tudo kmit szólni , a kollegáimmal jó a kapcsolatom,szeretnek velemdolgozni.. lehet valamit tennem?????Előre is köszönöm, hogy időt szántak rám üdvözlettel

 

 

K.