Kamu állásokat hirdetnek évek óta

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

 

Közel egy éves munkakeresésem során szerzett tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel. Sokak írását olvasva, hasonló cipőben járok, nem kapok választ az önéletrajaimra. 

 

Az internetes hirdetéseket nézegetve, feltűnt pár hónap után, hogy megjelennek ugyanazok a hirdetések, ugyanazoktól a cégektől. Ezen kívül pedig vannak hirdetők, akik az állásoldalakra bízzák az email- ek begyűjtését, válogatását, majd a megbízó céghez (saját magukhoz) továbbítását. Ilyen esetekben az álláshirdető oldal email címe van megadva, se cégnév, se cég elérhetőség, se semmi, nem szerepel a hirdetésben, az ember sokszor azt sem tudja, hova, kihez és miért jelentkezik, de jelentkezik, mert az állás meg kellene.

 

Ahogy teltek a hónapok, és még csak elutasító válaszokat sem kaptam- időm engedi- elkezdtem a névvel, címmel ellátott cégeket felhívni telefonon, utánuk nézni cégjegyzékekben, meg google earth-ön. S, lőn világosság, kiderült rendszeresen, hogy ezen hirdetések nagy része üres telken van bejegyezve, hogy a cégjegyzék alapján már megszűntek, hogy nem is azzal foglalkoznak , ami a hirdetésben szerepel, illetve nem is keresnek munkaerőt. Magyarul, utána jártam valóban hirdetnek e. 

 jobsearch1.jpg

Az már csak hab a tortán mikor a multi hirdetése alapján felmentem a multi honlapjára, állás vagy karrier rovatba, és ott a "X" számú hirdetésben nem találtam azt a pozíciót, ami az állásoldalon megjelent, és telefonos érdeklődésemre a multi(k)rendszeresen azt válaszolták, hogy amilyen pozíciót hirdetünk, az megtalálható a honlapunkon.

 

Van egy magyar internetes portál, 5 éve ottfelejtette az állás rovatában, hogy milyen munkaerőt keres, 5 éve, fél évente állítólag hirdet az egyik legismertebb magyar állásportálon....mert a hirdetésük az megjelenik....(ráadásul újságírót, szerkesztőt keresnek, személyautó, laptop, telefon használattal, még azt sem lehet mondani, hogy gagyi állás lenne)

 

Véleményem szerint, ez az állásportál kamu hirdetéseket közöl, hogy eladhassa magát (akár)/nem tudom, hogyan pozícionálja magát a piacon, de mindenki ismeri/ a legnépszerűbb hirdetési oldalnak, így akár több pénzt kérhet a valóban nála hirdetőktől.

 

A fentieket jeleztem az oldalnak, kaptam egy kikérjük magunknak emailt, és megkértek jelezzem, ha ilyet hirdetést találok. Jeleztem, összeírtam nekik, egy két emailezést, telefonbeszélgetést, meg általam felkutatott tényeket. (de nem az én feladatom lenne cégeket ellenőrizgetni, hogy valóban hirdetnek e).

Választ természetesen nem kaptam.

 

Úgyhogy szerintem senki ne keseredjen el, ha nem kap az önéletrajzára választ!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot.