Hónapok óta gond van a fizetéssel

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Mt!

 

Nekem olyan problémám lenne, hogy egy multi cégnél dolgozom, ahol már hónapok óta gond van a bérszámfejtéssel, amit egy külső cég végez. Nem egyértelmű, hogy a dolgozók béreit hogyan is számolják, sok az eltérés azok között is, akik azonos havi munkaidőt teljesítenek azonos órabérért, adókedvezmények nélkül. Jelenleg egész szakoknak maradt el 1-2 műszak kifizetése, utólagos számfejtéssel pedig volt, akiknek még vissza is kell fizetniük.

 shutterstock_211364203-e1424721531182.jpg

Az én esetemben az a helyzet, hogy 10.-ig vállalta a cég, hogy a munkabért kifizeti, de 6 nap betegállományomat nem fizették ki. Amikor bérkonzultációra mentem, ígéretet kaptam, hogy a múlt hét végéig megkapom az elmaradt összeget, aminek a vállalat ismételten nem tett eleget.

 

A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mi az, amit a munkáltatóm megtehet, illetve, mi az, amihez nekem van jogom. Szeretném a bérszámfejtő cég adatait is elkérni, hogy felelősségre tudjam vonni őket, esetleg feljelentést tenni, ha a következő bérekkel is ez lesz a helyzet.

 

Válaszukat előre is köszönöm.

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!