250 €-ért mosogattam szakképzett szakácsként Németországban

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Sziasztok!

 

Szeretnék érdeklődni, hogy mi, van akkor ha, március 2- április 10-ig voltam kint Németben egy nem munkaközvetítő által kiadott, hanem magánál a német cégnél voltam szakács (mosogató). Egy bizonyos 1000+ €-s havi nettó bérre mentem ki. Itthon felrúgva mindent.

 

Na, itt jön a bökkenő, mégpedig az, hogy amikor átléptem a határt, írtam a munkáltatónak, hogy már úton vagyok. Ekkor jött az a válasz, hogy hát hogy ő nem tud 1000 €-nál többet adni havonta. De mit csinálhattam volna, már lassacskán félúton jártam. Amikorra kiértem, akkor mar csak 700€/hó lett a vége, amúgy de 900€-ra voltam bejelentve, valamint ezekből ő levont ezt, azt, miközben nem ez volt megbeszélve. Na, innentől jön a harci helyzet.

 

mosogatas_nagy.jpg

 

Sem beléptető papírom, sem pedig kiléptető papírom nincs meg, valamint meg abból a kis pénzből is az utolsó hetemet nem fizette ki, valamint kaptam 350€-t! De ebből ugye valahogy haza kellett jönnöm, ami ugye -100€. Más szóval szakképesített szakácsként 250€-ért mosogattam. Úgyhogy ennek fejében kérdezem én, mit csináljak? Kihez tudnék valamilyen segítségért fordulni? Be lehet hajtani azt a pénzt, amiben megegyeztünk? Vagy legalább azt a kicsike kis pénzt, amire be voltam jelentve?

 

Igazából 2 napja vagyok itthon és kereshetek újra valamilyen állást, hát ez marha jó lesz. Esetleg menjek be a Nemet-Magyar konzulátusra? Amúgy anno 2012-ben Hollandiában is dolgoztam, valakinek valamilyen ötlete esetleg lenne, hogy onnan legalább a papírjaimat valahogy behajtsam? Valamint az hogy a 2012-13 évre vonatkozó holland adó visszatérítésemet vissza lehet igényelni?

 

 Előre is köszönöm a válaszokat!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!