Megalázták a főnővért

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Cím !

 

Leírnám a problémámat, megpróbálom lényegretörően. Úgy érzem munkahelyi terror célpontja vagyok. 28 éve dolgozom a szakrendelőben.2008.óta főnővérként., a 4 . intézményvezető mellett. Jelen vezetőt én tájékoztattam az intézményvezetői posztról, melyre sikeresen pályázott. Hozta magával munkaügyi jogviszony nélkül az élettársát, aki dolgozott is vele a szakrendelésen. Mikor idejöttek, zajlott egy rendelőintézeti felújítás, melynek kapcsán a barátnője igazgatta a hozzám tartozó nővéreket, a költözésbe mi hova kerüljön aktívan beleszólt. Ezt szóvá tettem a Főorvosnak. Közben Önkormányzattól is jelezték, hogy összeférhetetlenség van, nem dolgozhat itt az élettársa. Ezt követően elment az élettárs másik munkahelyre. Gondolom ez egy tüske volt a Főorvos szemében. A pályázat kapcsán digitális röntgenberendezést kaptunk, mely munkahelyre két röntgenasszisztens került felvételre.

 

Az akkori Főorvosnak jeleztem hogy elég lenne egy fő, illetve hogy munkaügyi peres előéletük van. Az interjú kapcsán arról nyilatkoztak ha felvesszük őket bármely rendelésre bemennek ahol szükség van rájuk a röntgenes munkahelyen kívül. A két röntgenasszisztensről sok panasz érkezett felém, szóban, írásban, melyet jeleztem a Főorvosnak. Semmi nem történt. Információim szerint napi baráti kapcsolatban vannak, a titkárság adminisztrátora elmondás szerint rendszeresen tájékoztatja őket arról ami az irodában történik. Az információim egy velük egy munkaterületen dolgozó asszisztensektől, technikai személyzettől erednek. Én az emeleten dolgozom az irodában, nem vagyok velük egy folyosón, így nem tudhatok konkrétumot. De a következmények alapján sejthető hogy az információk valósak. Kaptam információt hogy el akarnak távolítani a főnővéri székből, minden feladatot elvesznek tőlem, melyről osztályértekezleten hallottam is, és be is következtek. Előzetes megbeszélések köztem és a Főorvos között nincsenek, én is az értekezleten hallom meg a változtatást, holott én vagyok a helyettese hivatalosan. A feladatköröket bontva elvette tőlem, és akiknek kiadta, 30-30 ezer Ft.-ot kaptak havonta.

apolono-1.png

Mivel ezen és egyéb plusz kiadások megterhelték a költségvetést jelentős hiány keletkezett, így az Önkormányzati jelzés miatt ezen feladatkörök visszavonásra kerültek. Úgy, hogy nekem nem adták vissza szóban sem és írásban sem a feladatot, de mivel csinálni kell valakinek, így csinálom tovább. Eddig a 4 dolgozó 120 ezer bruttó fizetést kapott ezen feladatok elvégzéséért. Egy hónapja szabadságom ideje alatt kaptam információt hogy a Főorvos rendkívüli osztályértekezletet hívott össze , és a nővérek beosztásának SZMSZ.-ben rögzített feladatkörét akarják elvenni Az osztályértekezletre bejöttem, és a Főorvos el is vette a beosztáskészítés jogát tőlem, megkapta egy teljesen kezdő fiatal nővér. A beosztás sajnos nem jó, tele van hibával, változtatásokkal. Utolsó osztályértekezleten mindenki előtt a Főorvos kérdést intézett hozzám, de előtte azt mondta mindenki előtt hogy ne ijedjek meg. Nekem rendkívül megalázó, és sorozatos tekintélyrombolásnak érzem a helyzetet. A nővérek hallják ezeket, és nyilván azt gondolják hogy ezt és ezt a feladatot is elveszik tőlem, akkor én egy senki vagyok. Beteg vagyok sűrűn azóta, járok dolgozni, csinálok mindent amit eddig, a Főorvos fizetetlen szabadságon van több hete. A rendelőben eltöltött 28 évem alatt a második otthonomnak tekintettem, nem sajnáltam sem az időmet, sem az anyagiakat az intézmény működése érdekében.

 

Arra gondoltam a testületi ülésen fotókkal , dokumentumokkal bizonyítom az általam elvégzett feladataimat. Nem gondolom hogy alkalmatlan lennék a feladatra, Két főiskolát végeztem el, egy harmadikat kezdtem. Rendkívül bánt, és igazságtalannak érzem a helyzetet. A jelenlegi Főorvos az előzőnek kinyilvánította hogy velem nem lehet együtt dolgozni, melyre reagálva az előző Főorvos mondta hogy nem volt velem semmi baj, kijelentette hogy én viszem gyakorlatilag az intézményt, és sztahanovista vagyok. Innen nem tudom sajnos a megoldást, én menjek el 28 év után? Itt a házunk, a család, 54 évesen hova vesznek fel, utaznom kellene vagy elköltözni ha másik munkahelyre vagyok kényszerülve elmenni. Nagyon fáj a lelkem.

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!