Én lettem a csicska

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Kedves MT!

 

Egy munkahely sem álom, hacsak szerencsésen kifogjuk azt a bizonyos aranyhalat és arany szabály, hogy úgy kell viselkedjünk, hogy a kollegák szemében ne váljunk vadnyúl célpontjává, akit lőhetnek, mert csak agy nyúl, nyámnyila. Sajnos ez a szerep nekem is megadatott. Közhelyszerűen és kissé borsosan szólva, én lettem a „csicska”, aki köteles mindenki munkafolyamatába besegíteni, tisztelet a kivételnek. Van egy briliáns magyar pszichiáter, akinek korábban adásban volt műsorai közt ugyanez - munkahelyi terror - volt a témája és igaza van, mivel, ha hagyom magam, akkor kapnak is rajta. A felkonferálás után személyes élményem szeretném ezen a csatornán megosztani. 2016. április 1-től van munkaviszonyom, művelődésben dolgozom, ami nyilván szerződéssel és az abban fogant feladatkörök ellátását is tartalmazza.

 mobbing3.jpg

 

Tény, s való, igen kevés fizetésért húzom az igát, szó szerint. Ennek sajnos oka van egy rosszmájú, arrogáns, tudatlan kolleganő - nem leírásként, de a takarító - aki méltóságát sértve érezve rám szállt, mint döglégy a nyers húsra és azóta azon taktikázik, hogyan tud kirúgatni a munkahelyemről. Nem egy lépése volt felém, mire bebizonyosodott szikla szilárdra számomra, ez ki akar csinálni és mivel nem merek embertelen lenni, visszaszólni, ki is éli a pszichopátiáját rajtam. Magyarán, nem munkaköri előírásom a helyette takarítás, de addig feszíti a húrt, hogy már nyersen osztja nekem a parancsot. Kérdem én ekkor: Ki ő?! Mi itt a feladata?! - Mert, mert fáj a dereka? - Asszonyom, akkor minek dolgozik?! És miért akar mást hajtani?! Maga a Főnök?! - Ezek sajnos ki nem mosdott szavak...

 

Nem is túl rég addig fajult a helyzet, hogy időszaki kiállításunkban teremőrként egy hófehér hímzett függöny felé fordulva elsírtam magam. Jajj, jajj, na ez az és akkor mi változik, minél szenzitívebb az ember annál inkább fogják taposni. Sok dolog összejött nekem a hónapban és nem hagyhatom magam a halálba kergetni, mert cukorbeteg vagyok és az ideg nem igazán hasznos rá... Mindenkinek, aki ilyen helyzetbe kerül, annyit tudok csak javasolni egy szakember véleménye alapján, hogy ne hagyja magát, és ha gond van merjen jelezni a főnökénél.

 

Kitartást kívánok!

 

P.É.

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!