Még én tartozok a cégnek

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Mt!

 

Történetem ott kezdődik, hogy 2014 augusztus 06.-n kezdtem meg a munkaviszonyom egy híres gyárban. Viszont tegnap előtt felmondtam, ami közös megegyezéssel létre is jött így tegnaptól, azaz 24.-től nem dolgozom a gyárban. Viszont a tegnapi napon történő leszámolásom alkalmával ért egy elég hatalmas meglepetés. A bérpapíromat látva és a személy ügyis hölgy elmondása alapján az e hónapra nekem megállapított 193 ezer forintos fizetésemből pontosan nulla, azaz 0 forintot fogok kézhez kapni, sőt ráadásként még én tartozom nekik ezen a levonáson felül 150 ezer forinttal, aminek postán történő kiküldésére külön felhívta a figyelmem a hölgy.

 

Mínusz órám 59 volt ebben az évben. Az nagyon maximum 59 ezer forint. Volt 2015 januárban egy számítógép vásárlásom a cafeterián keresztül. A gép cirka 240 ezer forint volt plusz a monitor hozzá 50 ezer forint. Nos, erre felmondáskor ki kell fizetni az áfát, amit maximum már 4 hónapra tudtak nekem megállapítani a 2 év elévülési idő előtt. Ebben az évben volt egy nagyobb összeg ajándék utalványra cafeteriaból (250 ezer forint) amiből az időarányosítás után nekem 83 ezer forint hátralékom maradhatna.

 shutterstock-sad-man_1.jpg

 

Kérdem én hogy lett nekem 59 ezer forintból a fennmaradó számítógép áfából időarányosan 39 ezer forint és 83 ezer forintból (181 ezer forintból) majdnem a dupláját 350 ezer forintot megállapítani? Milyen úton tudom megtámadni őket? Ugye papírom van róla, hogy nem vagyok önállóan döntőképes, illetve beszámíthatatlan vagyok.

 

Ezzel érek -e valamit, ha olyan papírt írattak velem alá (sürgettek, és nyomkodták elém a papírokat) amivel beleegyezek, hogy a fizetésemből levonhatják a tartozást. Illetve ez mennyire szabályos, hogy egy olyan embert, akinek számlákat, lakbért kell fizetnie és néhanapján ennie is kellene, 0 forinttal kirakják az utcára?

 

NYÁR VÉGI AKCIÓ! Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!