Teljes összeomlás karácsony előtt

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt blog!


Segítséget szeretnék kérni!Augusztusban volt 4 éve, hogy iskolatitkárként dolgozom egy alapítványi iskola tagintézményében, legelső dolgozóként. Hétfőn délután kezembe nyomtak egy 4 mondatos felmondást, hogy likviditási gondokkal küzd az alapítvány és nem jár állami normatíva az Ön álláshelyére. Nem vettem át, ki is akadtam, nyílt tanári értekezleten közölték, teljes összeomlás így decemberben.Rá egy napra kiküldték postán, a már jogszabályi hivatkozásokkal 2 oldalasra sikeredett felmondást, mely végén az áll, megtagadtam az átvételt.Ez nyilván nem állja meg a helyét, mert a tértivevényest átvettem, az eredeti 4 mondatosat nem. A normatíva igénylést az iskolák október 15 körül kérik. A közoktatási tv. szerint 100 tanulónál tagintézményenként 1 fő iskolatitkár szükséges. Nálunk ez megvan.

rainy_christmas.jpg

A munkám 3 kollégának dobálták szét. A titoktartást viszont én írtam alá csak, mert mondjuk a különböző személyes anyagokat stb...én kezelem, én gépemen vannak, tanár nem férhet hozzá. Van egy mentor beosztású kollégám, akinek tulajdonképpen az a feladata, hogy a gyerekeket figyelje, bemennek-e órára. Kérdezem én, nem elsősorban azt kellett volna megszüntetni, ha likviditási gondok vannak, hiszen az elhanyagolandó munka az iskola egész adminisztrációjával szemben? Főleg, hogy magasabb bérezése van 6 órában, mint nekem 8-ban. Másik, perelhetek-e, hogy ha már tudták, miért nem közölték októberben, hogy félévkor megszűnik a munkám, hogy legyen időm álláskeresésre, főleg, hogy sérült gyermeket nevelek?

3. Méltatlan bánásmód, megállja-e helyét.?

4. Tavaly jegyzőnő mellé mentem volna ügyintézőnek, hivatalosan átvettek volna(most fogalmazó lehetnék már), erre visszatartottak, hogy legyek lojális, emeltek pici bért is.

Ez kimeríti a tisztességtelen bánásmódot szerintem, de lehet most a fájdalom beszél belőlem.Szeretnék perelni, megtehetem-e mert több kollégám is biztat ezzel kapcsolatban.

Várom válaszukat!