Terror, megaláztatás a postánál - A Magyar Posta Zrt. reakciója

Tisztelt Szerkesztőség!

 Az alábbi linken http://munkahelyiterror.blog.hu/2017/02/21/terror_megalaztatas_a_postanal

megjelent cikk kapcsán a Magyar Posta reakciója az alábbi:

 A Magyar Posta, mint az egyik legnagyobb magyar foglalkoztató vállalat, minden munkavállalója esetében jogszerű, a szabályokat betartó munkáltatói magatartást folytat. A Magyar Postához a cikkben leírtakról nem érkezett panasz, ennek ellenére elrendeltük az ügy kivizsgálását.

 Az új belépő munkavállaló munkába állásakor oktatásban részesül a postai előírásokról (biztonság, munkavédelem, tűzvédelem, környezetvédelem, etikai kódex). Ahhoz, hogy a munkatárs elkezdhessen egy adott munkakörben dolgozni, munkaköri felkészítésen kell részt vennie, illetvemunkaköri vizsgát kell tennie. A betanítási időszak időintervalluma számos tényezőtől függ, a többi között a munkakörtől, a munkavállaló rátermettségétől…

posta_ceger_768x434px-20150709.jpg

A posták kiemelt figyelmet fordítanak az újonnan érkező munkavállalók betanítására, így ha ezzel ellentétes eljárást tapasztal bárki, mindenképp jelezze ezt a Magyar Posta felé, amelyet haladéktalanul kivizsgálunk.

 A Magyar Posta szabályai alapján a határozatlan idejű, vagy egy évet meghaladó határozott idejű munkaszerződésű munkavállaló a munkaszerződésben foglalt próbaidő leteltét követően látható el munkaruházattal. A Magyar Posta Kollektív szerződése szerint a próbaidő mértéke legfeljebb 6 hónap.

 A munkaközi szünetek kiadása megfelel a jogszabályban foglaltaknak.  Ha a beosztás szerinti napi munkaidő, vagy a beosztástól eltérő rendkívüli munkavégzés időtartama a hat órát meghaladja húsz perc, ha a kilenc órát meghaladja, további huszonöt perc munkaközi szünetet kell biztosítani a munkavégzés megszakításával. A Magyar Posta természetesen a jogszabályban előírtak szerint jár el, ha bárki ezzel ellentétes eljárást tapasztal, annak bejelentését követően az ügyet kivizsgáljuk.

Üdvözlettel:
Magyar Posta Zrt.
Társasági Kommunikációs Osztály
+36-30-771-9943
sajto@posta.hu

https://www.facebook.com/MagyarPosta/

https://www.linkedin.com/company/hungarian-post

https://www.instagram.com/magyar_posta_zrt/