Megsérültem a munkahelyemen és még ki is rúgtak

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt Mt!

Segítséget szeretnék, kérni mivel egy olyan kaotikus helyzetbe kerültem, mely megoldása számos olyan kérdést vet fel, melyre eddig sehol sem találtam választ. A munkaviszonyom kezdetén 3 hónapos próbaidőt kötött ki a vállalat, a 3 hónap / 90 nap letelte előtt pontosan 1 héttel korábban került megszüntetésre a munkaviszonyom. Mindez úgy, hogy a felmondást megelőző 2 héttel korábban egy munkahelyi baleset pontosabban tűz miatt megsérültem, ami közben a vállalat érdekébe és tulajdonába tartozó munkaeszközt mentettem.

A munkahelyi balesetet követően baleseti táppénzre kerültem a felépülés érdekében. A kérdésem jelen esetben az lenne, hogy mennyire jogszerű az, hogy a próbaidő alatt egy a vállalat munkaeszközében keletkezett tűz miatt megsérült munkavállalótól olyan módon szabadul meg, mintha az indoklás nélküli próbaidő alatti felmondás gyakorlatát alkalmaznák. Véleményem szerint jelen esetben egyáltalán nem vették figyelembe azt a tényt, hogy a munkavállaló a munkavégzéssel összefüggő meghibásodás okán keletkezett tűz oltása közben sérült meg és ebből adódóan került baleseti táppénzre.

maxresdefault_2.jpg

Az mindösszesen már csak egy mellékes tény, hogy a felmondás okán a béremelés és számos egyéb juttatástól is elestem mely a próbaidőt meghaladva járt volna, így ettől is elestem. Arról a tényről nem is beszélve, hogy mivel jelenleg is táppénzen vagyok, gyakorlatilag a táppénz időtartama alatt ugráltattak a saját érdekükben, hogy a felmondás napján azonnal menjek be és írjam alá a papírokat. Ez mennyire jogszerű?

Más kiegészítő tény, hogy számos esetben pontatlanul és hiányosan kerültek elszámolásra a munkaidők is, és számos olyan feltétel is felmerült a munkavégzés közben, mely számos egyéb baleset bekövetkeztét is magában hordozta, így a bekövetkezett baleset akár hónapokkal korábban is megtörténhetett volna.

Bízok abban, hogy annak ellenére, hogy szándékosan nem konkrét időpontokat és megnevezés nélküli vállalatot, munkaeszközt írok is, többé kevésbé megérthető a problémám és a vele kapcsolatos kérdéseim.

Köszönöm a segítséget!

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!