Piszkos játék a fizetésekkel

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Tisztel Cím.

A munkahelyen ahol dolgozom az idén újfajta terror jelent meg - eddig csak a kitolás és a "ha nem tetszik, keress magadnak másik munkahelyet" volt jelen - trükközés a fizetésekkel. Fizetésnapon a borítékban egyeseknek kevesebb, másoknak több pénz van, mint ami a bérlapon kifizetendő összegként szerepel. A bérlapon van a hivatalos bérszámfejtés a borítékon egy követhetetlen számítás a benne levő összegről.

Akik eddig reklamálni mertek azok egy zavaros, de lehengerlő magyarázatot kaptak arról, hogy az új bérszámfejtő szoftver nem képes a megállapított bérnormákat kezelni. Amit eddigre észrevettünk - az embereket, még ha titkolják is érdekli, hogy ki kap kevesebbet és ki többet - az hogy a főnök így kedvez azoknak, akiket jutalmazni akar és fenyíti azokat, akiket fenyíteni akar.

14_boritekpenz-fa_1.jpg

Van e olyan jogszabály ami módot ad neki arra hogy ezt tegye? A munka törvénykönyve szerint a dolgozó bizonyos esetekben a határozatlan időre szóló munkaszerződést következmények nélkül azonnali hatállyal felbonthatja.

A fentebb leírt történetben megilleti-e ez a jog a dolgozót? Vagyis felbonthatja-e következmények nélkül a munkaszerződését azonnali hatállyal az a dolgozó, akinek időnként (mondjuk négy alkalomból háromszor) a fizetés borítékjába 10-20 ezer forinttal kevesebbet tesznek bele, mint amit a bérlapjára kifizetendő összegként ráírnak, és ha reklamál, azt vágják a fejéhez, hogy sajnos ezt tudja ez a szoftver.

Válaszukat előre is megköszönöm és várom.

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!