Elegem lett abból, ahogy az emberekkel bánnak

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Sziasztok!


Egy nagy magyarországi műszaki cégtől jöttem el nemrég, miután elegem lett abból, hogy bánnak azokból az alkalmazottakból s azokból a vásárlókból, akikből élnek (zárójel: a boltban 36-an kezdtünk dolgozni a nyáron, mára ebből a csapatból már csak 11 ember maradt - ez azért jelent valamit...). Eleve fel akartam mondani egy hagyományos, felmondási időssel, ám időközben bejött egy ajánlat az eredeti szakmámból, s bár sejtettem, hogy nem fognak azonnal elengedni, biztos, ami biztos, azonnali hatályú felmondást adtam be.

Két kérdésem lenne: egyik, hogy miután benyújtottam az azonnali felmondásomat a munkaadónak kötelessége-e írásban jelezni nekem, hogy ezt nem fogadja el és kéri a felmondási idő letöltését? Ha igen, mennyi időn belül tudom meg, másnap mennem kell-e mennem egyáltalán dolgozni?

12_1.jpg

Másik: a munkaadó a törvényben előírt 30 nap helyett (13 hónapja voltam ott) még 34 napig kötelezett a munkára, s ha nem torkollik fenyegetésbe, valószínűleg még aztán sem adták volna ki a papírjaim. Iyenkor mit tehetek?

(Abba már bele sem megyek, hogy utólag kiderült -  levelet sikerült is lementenem - hogy a felmondásomat a boltvezető úgy küldte el a központba, hogy azt hazudta, sima felmondással akarok elmenni, csak rossz sablont töltöttem le az internetről, ne vegyék figyelembe, hogy azonnali - na, ez a szép kör... ötlet erre, azon kívül, hogy senkinek ne tanácsoljam, hogy ennél a cégnél dolgozzon?)

köszönöm,
Kinga

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!