Félmeztelenül zavartak ki az esőbe

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Tisztelt Mt!

Megpróbálom röviden leírni a történteket, a lényeg hogy kb. 2018. augusztusától dolgoztam a tapéta-, parketta-, függönykereskedelemmel foglalkozó szakáruházban Miskolcon, mint értékesítő. A napokban történt, hogy amikor reggel bementem dolgozni, vittem magammal egy fémdobozos üdítő italt, amit szinte minden nap iszok, le is tettem a megszokott helyére a kasszához, olyan helyre, ahol a vásárlókat nem “zavarja”, illetőleg ahol a kollégáim is tartották az innivalóikat.

34450116_l.jpg

Amikor kijött a főnököm, közölte, hogy ez nem bárpult, ami jogos is, csak ha eddig nem volt baj, úgy gondoltam, hogy ezután sem lesz és én válaszoltam neki, hogy itt fogom elfogyasztani. Erre lényegében kizavart az áruházból és felszólított, hogy vegyem le a munkaruhámat, mivel abban jártam dolgozni, így nem volt nálam váltóruha, így a szakadó esőben félmeztelenül küldött ki.

Ezek után megkérdeztem, hogy a fizetésemmel, illetve az útiköltség térítésemmel mi lesz, azt válaszolta, hogy nem érdemlem meg, majd még meg is fenyegetett, idézem:” ne találkozzunk többet, mert megbánod te...”.

A kollégáim megkapták a fizetésüket a hétfői nappal, én pedig nem, így joggal feltételezhetem, hogy a fenti kijelentése miatt nem kapom meg a múlt hónapi bérem.

Nem akarom bíróságra vinni, csak a hatóságok egymásra mutogatnak, hogy menjek el ide, majd oda és vissza, a tegnapi napom erre ment rá és semmivel sem lettem előrébb. Nem tudna nekem tanácsot adni valaki?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Péter