Feláll a szőr a hátamon

Szombat van és ma egy munkaadó álláspontját ismerhetitrek meg. Kellemes hétvégét  Mindenkinek!

Szomorúan olvasgatom a kommenteket, számomra felfoghatatlan hogy milyen torz képzetek élnek a fejekben a vita mindkét oldalán.

Mint munkahelyi vezető, két gyermek apja, és a szakmájában nagyon sikeres nő férje, úgy gondolom bátran hozzászólhatok mindkét szempontból.

A gyerekvállalás idealis esetben egy TÁRSkapcsolaton múlik két egyenrangú partner között. Attól hogy a biológiai törzsfejlődés eredményeként a szaporodás fizikai terheinek 99%a a nőé, és az én szerepem annyi hogy egy d. spermiumot adok a dologhoz, attól a felelősség egyenlő. Azt, hogy ebben a társkapcsolatban a szerepek hogyan alakulnak, elsősorban a lehetőségek kel hogy meghatározzák.

 

Volt olyan, hogy feleségem volt 90% ban a családfenntartó, és volt olyan hogy 90%ban én, és ez egyikünket sem zavarta. Igenis egy nőnek minden joga és lehetősége meg kell hogy legyen, hogy tanuljon, dolgozzon, és egy párkapcsolatban egyenlő és nem alárendelt félként vegyen részt. Tényleg próbáljunk már meg a XXI században élni a középkor (vagy Közel-kelet) helyett.

Ugyanakkor mint munkaadó, feláll a szőr a hátamon azoktól a kijelentésektől, hogy a "munka törvénykönyv szerint jár". Vegyük már észre, hogy rendszert váltottunk. Vége annak az időnek, amikor mindenkinek minden "járt" anélkül, hogy dolgozni kellene érte (én már éltem abban a korábbi időben, nem kivánkozom vissza).

 

Egy munkáltató munkaerőt vesz a munkaerő piacon, meghatározott feledatra. Ha a munkaerő nem akarja a feladatot ellátni, akkor a kieső időre helyettesiteni kell valakivel, vagy le kell cserélni. Van olyan munkahely ahol a helyettesités megoldható (általában képzettebb munkakörökben), és a munkáltató kifejezetten támogatja a tanulást, mert ettől egy értékesebb embere lesz, és van ahol nem, mert a több tudás nála nem hasznosul, viszont a helyettesités plusz költség.

 

Ez egy alku kérdése, illetve súlyozás a prioritások között. Ha a munkaadó kompromisszum kész, meg lehet eyezni egy részmunkaidős struktúrában. Ha nem, akkor állást kell váltani, mert a munka törvénykönyvvel való fenyegetőzés rövidtávon bejöhet, hosszú távon biztos nem.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.comcímre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni!

Hirdessen nálunk a lehető legolcsóbban! A részletekről érdeklődjön emailben!

Címkék: munka, munkaadó