Maga volt a pokol

Esztike7 egy évvel hamarabb ment vissza munkahelyére GYED-ről , de így is ingyenélő lógosnak lett elkönyvelve.

Látom, sokan osztják az észt, valós tapasztalat nélkül. Így én is megpróbálom elmesélni röviden a saját történetemet.

- 4 év munkaviszony (a munkakörömben legideálisabbnak számító diploma, nyelvvizsgák, valódi tudás, elégedett főnökök stb.) után mentem szülni
- 2 gyerek, összesen 3 év GYED (4 járt volna, de visszamentem előbb), de közben ingyen és bérmentve, hobbiból segítettem a kollegákat egy-egy otthonról megoldható munka elvégzésével (tehát nem estem ki sem a rutinból, sem a kapcsolatokból, és azt hiszem, maximálisan kimerítettem a szolidaritás fogalmát)
- szabályosan, a törvény szerint vissza is vettek

És itt jön a lényeg. Mert amit kaptam, az maga volt a pokol. Úgy tekintettek rám, mint aki ingyenélő volt és lógott eddig, és most majd a büdös kölkeire hivatkozva fog kibújni a meló alól.

 

1 évig ment a mosolyszünet, a szívatás és az aránytalanul alacsony fizetés (nekem gyed közben ugye nem emeltek) mire belátták, hogy még lázas gyerek mellett is többet dolgozok, mint sok szingli.


Lehet okoskodni, hogy kinél mi az ok, hogy nem kap munkát, vagy ha kap is, miért rúgják ki, lehet is benne valami, de sajnos az a nagy büdös igazság, hogy a média olyan világképet sugall (meg ennek köszönhetően itt is sokan), amiben az anyákat le kell nézni, hiszen otthonkás, büfiszagú, megcsúnyult és elbutult lények, akik ráadásul már dolgozni sem képesek. Ugye?

 

Maximum az egy gyerekes, gyereküket önállóan nevelő és végtelenül feminista, modellalkatú tévéhősöket lehet anyaszerepben elfogadni... Nekem ez a tapasztalatom.

Továbbra is várjuk a leveleket a munkahelyiterror@gmail.com címre! Az érdekesebb kommentekből is szemezgetünk. A levelek semmiféle cenzúrán, vagy kontrollon nem esnek át, a helyesírási hibákat sem javítjuk, ezért tessék odafigyelni