Tortúra éhbérért

Dió nevű olvasónk hívta fel a figyelmemet az alábbi kommentre. Ti végig csinálnátok az alábbi tortúrát havi bruttó 180 ezerért?

Szeretném megosztani a tapasztalataimat okulásul.
Kiindulási helyzet: rendelkezem egy okleveles közgazdász diplomával és két posztgraduális szakirányú egyetemi diplomával, egy középfokú állami angol és egy felsőfokú állami német nyelvvizsgával.

Jelentkeztem az EDS Hungary cég "német és angol nyelvű szolgáltatás támogató munkatárs" állásra.

Az alábbi szűrőkön kellett átmennem:
- angol nyelvű teszt IT témában - 90 %-os eredmény,
- német nyelvű szóbeli teszt a személyzeti tanácsadónál,
- angol nyelvű szóbeli teszt a személyzeti tanácsadónál,
- telefonos interjú német nyelven meglepetésszerű időpontban (munkaidő alatt)
- telefonos interjú angol nyelven .

Miután ezeken sikeresen átmentem megjelenhettem a cégnél személyesen, ahol két huszonéves kis nyálas srác interjúztatott 1 órán keresztül. Angol nyelven kellett megoldani szituációkat és számítógépes feladatokat.

Elkövettem azt a hibát, hogy próbáltam rámutatni arra, hogy a 6 hónapos próbaidő kikötése jogellenes (eddig van az ember a személyzeti tanácsadó cég állományában), valamint nemtetszésemet fejeztem ki, hogy még a pisilési idő is be van osztva, mert ügyfélszolgálatos munkaidő miatt nem lehet ezt akármikor megtenni, tehát jobban tesszük, ha magunk alá szarunk, ha még nem jött el a szünet ideje.

Gondolom akkor sem repestem az örömtől, amikor közölték, hogy hétvégére is beoszthatnak és ezért nem jár plusz pénz, mert ennek ellentételezésére megkapom a szabadnapot hét közben. Valamint közölték, hogy ha esetleg felveszek, akkor két hetes tréningen kell részt vennem és minden nap teszteket kell írnom, és ha nem felelek meg szintén kirúghatnak.

Már számolni sem tudom, hogy ez hány fordulós szűrés és mindez bruttó 180 ezer forintért.

Nem értem mit gondolnak ezek a multi cégek, hogy ekkorák az elvárásaik ilyen kevés pénzért. És azt sem találom korrektnek, hogy két huszonéves srác hallgat meg, zárt ajtók mögött és az 1 órás beszélgetés megítélése teljesen szubjektív.

Tehát jól gondoljátok meg, hogy jelentkeztek-e ide, mert talán még a segglyukatokat is megtükrözik, hogy leszűrjenek és ha bármiféle véleményt alkotsz emiatt akarva vagy akaratlanul, akkor már nem is felesz meg a negyvenedik fordulón :).

Sok sikert azoknak, akik ide éhbérért is bekerülnek és utána az EDS szabja majd meg nekik, hogy mikor mehetnek ki pisálni :) .