Hírek: "Ne legyen többé közalkalmazott, aki nem szakdolgozó"

 


Aktuális olvasói levél
itt

 

Magyar Bálint liberális politikus javaslatánek értelmében mindenkit kiszerveznének az egészségügyből, az oktatásból, a múzeumokból és a gyermekvédelemből, akinek a munkája nem függ össze az alaptevékenységgel. Ha az indítványt elfogadják, tömeges leépítésre és bércsökkenésre lehet készülni, adja hírül a Magyar Nemzet.

 

A lap úgy tudja, hogy a politikus az Oszkó Péter pénzügyminiszter által jegyzett törvényhez nyújtotta be módosító indítványát. Ha a javaslatot elfogadja az Országgyűlés, akkor a kormány rendeletben határozza majd meg azokat a munkaköröket, amelyekben közalkalmazotti jogviszony helyett munkaviszony létesíthető.

 

A kiszervezés egészségügyben, a szociális ellátásban, a gyermekvédelemben, a köz- és felsőoktatásban, a Magyar Tudományos Akadémia által fenntartott köztestületi költségvetési szerveknél, a művészeti, a közművelődési és közgyűjteményi, a testnevelési és sportintézmények, továbbá a helyi önkormányzatok által fenntartott szolgáltató feladatokat ellátó költségvetési intézményeknél foglalkoztatottakat érintené, értesült a Magyar Nemzet.

 

A javaslat szerint a fenntartón múlna, hogy él-e a kiszervezés lehetőségével. Magyar leszögezi: a javaslat csak az újonnan munkaviszonyt létesítőket érintené, a már meglévő státuszokat nem.

 

Forrás: Magyar Nemzet