Hogyan csalják ki a pénzünket távmunka ígéretével- Déri Tamás válaszával kiegészítve

Most leleplezzük az internetes csalókat!

Robin nevű kedves olvasónk, a napimarketing.blog.hu szerkesztője készítette nekünk az alábbi tanulmányt, az online csalásokról. Nem rövid olvasmány, de megéri végigolvasni.


A tanulmány elsősorban

 

a NOVA SYSTEM KFT, az EDO FER TEAM, az EXPRESSZ WORK EUROPA,az OPUS MEDIATOR és az EURO MARKET KFT tevékenységével foglalkozik.

 

 

A részletekért kattints a tovább gombra, vagy töltsd le!

 

HOGYAN CSALJÁK KI A PÉNZÜNKET?

 

Robin 

 

ELŐSZÓ 

 

Sokan, sokféleképpen szeretnénk több pénzhez jutni. Főleg amióta beütött a gazdasági világválság. Elkeseredettségünkben olyan dolgokban is elkezdünk vakon bízni, hinni, amit azelőtt messziről elkerültünk.

 

Hisszük, hogy tényleg megkaphatjuk a nigériai herceg örökségét, hogy a pénzköltésünkből meggazdagodhatunk, hogy munka nélkül is jövedelemhez juthatunk, de ami a legszörnyűbb, hogy hiszünk annak, aki azt ígéri munkát ad, amivel jól kereshetünk…

 

Hogy mi ebben a legszörnyűbb? Hiszen természetesnek kéne tűnnie, hogyha valaki munkát kínál,  mi elvállaljuk, hiszen  becsületes munkával szeretnék könnyebbé tenni a hétköznapjainkat.

 

Ami eddig elképzelhetetlen volt Magyarországon, ma már divat, sőt természetes: Magyarországon burjánzik az internetes csalók, átverők világa és mindemellett az offline világ is hemzseg a pénzhajhászoktól.

 

Igaz már a válság előtt elkezdődött, azonban amióta annak köszönhetően családok, egyedülálló szülők kerültek kilátástalan helyzetbe, szagot fogtak csalóink és az internet segítségével egyre több háztatásba eljutnak.

 

Ezen tanulmányunkkal szeretnénk felhívni a figyelmet és segítséget nyújtani, mindazoknak akik hisznek abban, hogy megbízhatóak az online munkát kínáló vállalkozások személyek.

 

Közel két  éve kutatjuk, nyomozzuk ezeket a „munkaadókat”, akik valahogy mindig megússzák a felellősségrevonást, hiszen legtöbbször 5-10.000 forintot nyúlnak le az emberektől és ez így „csak” szabálysértésnek minősül, ezáltal senki nem foglalkozik velük.

 

Bízom benne, hogy az alább olvasható tanulmány sok családhoz, elkeseredett munkakeresőhöz eljut.

Robin

 

www.napimarketing.hu

 

2009 december 
 
 
 

KIK ŐK? 

 

CSALÓK. De, hogy pontosan kik állnak a

 

        EDO FER TEAM

        EXPRESSZ WORK EURÓPA

        NOVA SYSTEM KFT

        EURO MARKET KFT

        OPUS MEDIATOR KFT

 

 

nevek mögött, nehéz rejtvény, hiszen az interneten egy hirdetés mellé  akár én is odaírhatom, hogy EDO FER TEAM.

 

És ez is az egyik nagy probléma, hiszen a csaló cégeket, megszűnésük után, más emberek vihetik tovább ugyanazon a néven, ezáltal a felelősség  a korábbi csalókra hárul, pedig lehet csak Kovács Pistike adta fel a hirdetést innen a szomszédból. Szóval nagy csapda ez, hiszen akkor is az eredeti csalókat vádoljuk, ha az aktuális átverésről nem is ők tehetnek. De hát élelmes a magyar ember.

 

Az EDO FER TEAM KFT mögött Korpás László  áll – aki már megszólalt az ügyben, ez majd alább olvasható -, azonban a válaszküldeményt és a pénzt Nyirkos Lászlónak kell elküldeni. A debreceni székhelyű cég egyébként több postafiókkal is rendelkezik, (Debrecen, PF. 72., PF 17.,) csodálom hogy még senki nem várta ott őket leveleik átvételekor. Persze ami késik nem múlik.

 

Az EURO MARKET KFT szintén az ő kezeikhez köthető.

 

AZ EXPRESSZ WORK EURÓPA mögött Kult Ádám és Kollár Szilvia áll, címük Budapest, Remény utca 34-36, ezidáig ők is megúszták különesebb körömrenézés nélkül.

 

A NOVA SYSTEM KFT hirdetései megszűnni látszanak, ez év elején nem egy műsor foglakozott velük, a vicc az, hogy a cég úgy kínált távmunkát, hogy fő tevékenységi körei többek közt a közműépítés és a hídépítés…

 

És visszatért a régi ismerős, az OPUS MEDIATOR KFT,  a helyi szuperinfókban indította be legújabb átverési kampányát.

 

4225 Debrecen, Haladás u. 39, Minden bizonnyal e mögött is az EDO FER TEAM áll…

 

HOGYAN HIRDETNEK? 

 

„ÉV VÉGI AKCIÓ! JELENTKEZZ MOST... 


 
ÉV VÉGI AKCIÓ! JELENTKEZZ MOST, HA JANUÁRTÓL SZERETNÉL DOLGOZNI! Diákoknak ajánlunk otthonról végezhető munkát, mely napi 1-3 órát igényel csak, így plusz zsebpénzre tehetsz szert! Kérd ingyenes tájékoztatónkat ! 


 
Az ország egész területéről keres az Edo-Fer- Team Kft. munkatársakat az alábbi munkakörök betöltésére: borítékolás (400Ft); adminisztratív papírmunka (350Ft); szórólapterjesztés (440Ft). A feltüntetett árak a munkaajánlatra vonatkoznak. Részletes tájékoztatónkat kérje e-mail címünkről! 


 
SZERETNÉ JÖVEDELMÉT KIEGÉSZÍTENI havi 50-80 ezer forinttal? Van heti 10-15 óra szabadideje? Akkor ez a hirdetés önnek szól! Valós, otthonról végezhető munkák elvégzésére keres az Edo-Fer Team Kft. további munkatársakat az ország egész területéről! A meghirdetett munkaajánlatok a következők: Borítékolás (400 Ft); Adminisztrációs papírmunkák (350 Ft); Szórólapterjesztés (440 Ft)! A feltüntetett árak a munkaajánlatra vonatkoznak! Amennyiben komolyan szeretne plusz jövedelemre szert tenni, úgy kérje részletes tájékoztatónkat az alábbi e-mail címről: edoferteam@freemail.hu

 

Ilyen és ehhez hasonló hirdetésekkel próbálkoznak elsősorban, van, amikor csak egy egyszerű mondattal hívják fel a figyelmet a „remek” lehetőségre:

 

„Napi néhány órás bedolgozással – borítékolás, összeszerelés, szórólapozás 80-120.000 forintot kereshet…”

 

Egyszóval kevés munkáért sok pénzt ígérnek, ami már alapból gyanús kell, hogy legyen, azonban egyre inkább hajlamosak vagyunk hinni ezeknek a hirdetéseknek, ebben a nagy munkanélküliségben.
 

Válaszleveik, az avatatlan személynek még meggyőzőek is lehetnek:

 

Köszönjük, hogy megtisztelt a bizalmával és válaszolt hirdetésünkre! Ha Ön szeretne otthon végezhető munkával 1 stabil jövedelemhez jutni, kérem, jelentkezzen! Fő célkitűzésünk, hogy a kisjövedelmű embereket egy kis legális többletbevételhez juttassuk. Munkatársaink között vannak diákok, nyugdíjasok és fiatal otthon lévő édesanyák is. Amennyiben az alábbi ajánlataink valamelyike elnyerte az Ön tetszését, és érez magában ambíciót, el is kezdheti a munkát! Otthonában néhány hét leforgása alatt, napi 1-2 óra munkával, havi 50-100e Ft közötti jövedelemhez juthat! Ha Ön többet áldoz rá, mint 1-2 óra, akkor ennek a többszöröse is lehet a jövedelme! Az általunk ajánlott munkák nem igényelnek sem túlzott időráfordítást, sem szakképzettséget! Nincs a munka elvégzésére határidő, mindenki a saját igénye és szabadideje szerint alakítja ki munkaidejét.

1. sz.ajánlat: Borítékolás bedolgozó jelleggel

 

BÉREZÉS: Akár 80-120000, -FT/hó

 

FIZETÉS: Postai úton, napi-,heti rendszerességgel

 

TEENDŐK:

 

1.Töltse ki a megrendelőlapot, és küldje vissza az e-mail címemre!Névvel,címmel ellátva:

 

2.Ezután a megfelelő díjat (6000 Ft) rózsaszínű belföldi postautalványon fizesse be, majd a befizetést igazoló szelvényt(vagy annak másolatát), és egy 70 forintos bélyeggel ellátott normál méretű válaszborítékot postázzon el címemre.

 

Persze miután  elküldtük az összeget, a legjobb esetben is, egy olyan papírt kapunk, mint amit nekünk kellett kitölteni először. A cél, mi is az ő módszereikkel hirdessünk és szervezzünk be embereket. Vagyis verjünk át embereket, ahogy ők minket.

 

A következő  idézet a hoxa.hu - ról származik, melyben az egyik fórumon éppen az említett cégről kérnek infót:

"Én is voltam már velük kapcsolatban, és a cikk alul szóról-szóra igaz. Befizetsz 700 Ft-ot, kapsz egy papírt, amiről válogathatsz, én a sok bevétel reményében a8000 Ft-osat vettem meg. Amikor jött a postás egy halom olyan papírt kaptam, amit én is vettem anno 700 ért. Anyukám is vett 4000 Ft körüli csomagot, az ugyanez volt mint azenyém, csak kevesebb papír volt benne. Hírdetést kell feladni, aki válaszol 700 Ft ért adsz egy papírt neki, (ez a fizetésed) és ígytovább. . . „

 

 

Az EDO FER TEAM ügyvezetője, Korpás László erről ennyit mondott:

 

Korpás László szerint pontosan az a munkafajta, amit olvasónk kifogásol, cégük egyik legjobban fizető ajánlata. Sokan 100—150 ezer forintot is megkeresnek vele havonta — állítja az ügyvezető. Egyszerű reklámtevékenység, ami semmilyen törvénybe nem ütközik.Főleg nem pilótajáték, amivel néhányan már megvádolták őket. Kell hozzá némi befektetés és munka, de meggyőződése, az eredmény nem marad el.

 

 

Tisztelt Érdeklődő! 
 
A hírdetéseket az  "EXPRESS WORK EUROPA" jelenteti meg, az interneten keresztűl. 
Ezek a hírdetések legtöbbször üzleti jellegűek, de természetesen magán személy is hírdethet, bármely kategóriában. 


A hírdetés feltétele a következő: Maximum A/4-es oldal tartalmú lehet. Csatolhat hozzá fotót, tervrajzot, cégért. 
A hírdetés napi díja 400-ft, de amennyiben ön hét napra igénybe veszi szolgáltatásunkat, abban az esetben 2-hírdetési nap díját elengedjük. Azaz a hét nap önnek 2000-forintba kerűl. / A díj az áfát tartalmazza! / 


 
Amennyiben érdekli ajánlatunk, kérem jelezze, hogy el tudjam kűldeni a hírdetési szelvényt. 
Melyet kitőltve, a befizetett postai utalvány másolatával együtt kell megkűldeni a hírdető címére. 
 
 
Tisztelettel: 
Horváth László /munkatárs/ 
Express Work Europa.

 

Érdemes megfigyelni a helyesírást is… 

 

Egyébként miután megérdeklődtük mennyire látogatott oldalakra, egyáltalán hova kerülnek ki A4- es hirdetéseink, nos azóta nem hallottunk Horváth Lászlóról… 


 
 

HOL HIRDETNEK? 


 

A legnagyobb ilyen szennyforrás az expressz.hu, illetve a többi, ehhez hasonló felügyelet nélküli apróhirdetési oldal. Megyeiaprók, apróhirdetési siteok, nyomtatott médiában elsősorban a helyi Szuperinfók, megyei napilapok felületein találhatjuk meg őket. 

 

Itt megvan a lehetőségük, hogy gond nélkül, arctalanul, személytelenül feladják hirdetéseiket, amellyel kicsalhatják tőlünk pénzünket, adatainkat. 

 

Több helyen jeleztük már, hogy ezek a hirdetések átverések, azonban sem az apróhirdetési oldalak, sem az újságok nem foglalkoznak ezzel, továbbra is napi szinten frissülhetnek ezek a hirdetések. 

 

A megyei napilapokat sem édekli hogy mi áll a hirdetéseben, a lényeg az, hogy ők megkapják a párszáz forintjukat azért, hogy ezt közéteszik. Terjedelmes levelet küldtünk már a szerkesztőségeknek ezzel kapcsolatban azonban még válaszra sem méltattak.

 

Nem tudom ezek a site – ok, újságok miért nem alkalmaznak egy - egy embert, amolyan hirdetési felügyelőnek?

 

 

Igaz néhány honlapon már feltűnt a „jelentem”  gomb, ami arra szolgál, hogyha valótlan vagy átverő hirdetéssel találkozunk, azt megnyomva jelenthetjük, és ha elegen nyomják meg ezt a gombot, esetleg leveszik a hirdetést az adott felületről. 

 

Az újságoknál is megoldható lenne, hiszen többen jelzik az „sms – rovatban”, ha átverték  őket egy az újságban talált apróhirdetésre jelentkezéssel.  
 

 

NEMCSAK ŐK VANNAK… 

 

Hanem például lelkes amatőrök, akik igyekeznek meglovagolni a mások által felvert hullámot. 

 

A legjobb példa rá egy tatabányai örömlány, aki egy ideig azzal vívta ki a figyelmemet, hogy az expressz.hu állásrovatában kínálta szolgáltatásait a következő szöveggel:

 

"Szervusztok,Evyke vagyok Tatárol egy szőke lány, és munkát keresek. Ez legyen"alkalmi"vagy akár állandó..bármit vállalok!Hivjatok bátran,a 0620/x-xxx-xxx-on H-P 9-18ÓRÁIG.Köszönöm,Evyke!"

 

 

Eleinte 5000 - s áron, majd gondolom jól ment  az üzlet, hiszen 10.000 -re emelte. De nem is ez a fontos: 

 

Később ugyanez az örömlány, a következő  hirdetést adta fel, az esztergom.olx.hu - n:

 

"Egy munkaerö közvetitö cég vagyunk, és Ausztriába keresünk szak éssegédmunkásokat. Egyszeri regisztrácios dij van, amit rozsaszin csekken kell nekem feladniazaz 1200ft-ot,(ez most a legolcsobb) XXXX Evelin névre, Szárliget,Ady Endre utca 51.számalá,de a részletek megbeszélése miat legyenszives hivjon elötte,hogy kitöltsük aregisztrácios lapot,a 0620/xxxx-xxx-on és tájékoztatom.Köszönöm!"

 

 

Ő a leggusztustalanabb fajta, aki azok maradék pénzét szívja el, akik nap mint nap azzal a dilemmával küzdenek, hogy étel vagy számlák. Esetleg a gyereknek ruha kéne, iskoláztatás stb... A legelkeseredettebb családanyák, családapák, olyanok akiknek a létfenntartással is gondjaik vannak. Ezeknek az embereknek egy része, sajnos biztosan ráharap az efféle hirdetésekre, utolsó szalmaszálként bízva ebben.
 

 

Beszéltünk már az EDO FER TEAM – ről  és társaikról. Náluk érdemes megemlíteni, hogy ezek a cégek valahogyan folyamatosan újjászületnek, vagy valaki viszi magával a nevet:  

 

Minden arról szólt, hogy végre megszűntek, amikor jött derült égből villámcsapásként, hogy májusban az expressz.hu - n (hol máshol) ismét találkoztam a cég nevével, sőt ebben a pillanatban, hogy a link után néztem sikerült beleszaladnom egy mai hirdetésbe is:

 

"SZIASZTOK! VALÓS MUNKÁRA KERESÜNK DIÁKOKAT, KIKNEK VAN NAPI 1-3 ÓRASZABADIDEJÜK! OTTHONRÓL VÉGEZHETŐ MUNKÁT AJÁNLUNK AZ ALÁBBIMUNKAKÖRÖKBEN: BORÍTÉKOLÁS, SZÓRÓLAPTERJESZTÉS, ADMINISZTRÁCIÓSPAPÍRMUNKA! KÉRD INGYENES TÁJÉKOZTATÓNKAT AZ ALÁBBI E-MAIL CÍMRŐL:diakmunkak@citromail.hu

 

 

Őket nevezhetjük a középkategóriás csalóknak, már fejlettebb módszerekkel dolgoznak, mint egy egyszerű szélhámos, a technikájuk is megfelelő, hiszen manapság már egy egyszerű word dokumentumnál csicsásabb jelentkezési lapot küldenek, a hitelesség kedvéért.

 

             
            Nyirkos Tamás 

            Korpás László 

            Bérci Edina 

            Kult Ádám 

            Kollár Szilvia 

            Szántó  Judit

 

 

 

Többek közt ezek a nevek elérhetőek, de hogy léteznek e vagy sem, már rágós csont, hiszen eleddig csak Kult Ádám (Mohács) és Korpás László létezése bizonyított. 
 
 

AKIK NAGYOBB ÖSSZEGRE UTAZNAK 


 

A harmadik, úgymond professzionális társaságokat, precízség, tervezettség  és szervezettség jellemzi. 

Elsősorban a tehetősebb, megtakarított pénzzel rendelkező  emberekre vadásznak, üzletet, vagy befektetést ajánlanak, amely szerintük "gyorsan megtérül". Általában kitalálnak egy brandet, egy hangzatos nevet és erre építve (videókkal, pdf-ekkel, táblázatokkal, grafikonokkal megerősítve hitelességüket) vonnak bele minket az üzletükbe. 

 

Az egyik kedvencem közülük a kicsit kusza "gyémántkereskedés". 

 

Kanadai családsegítő program néven fut:  

 

"Keresek hálózat építőket vagy hasonló  üzleti érzékel rendelkező  egyéneket valós családsegítő  programunkba. Kiemelkedő bérezés ami fontos mindenkinek jelentkezzetek. lidia3@vipmail.hu"

   


 
Aztán kapod az e-mailt ami 
ide irányít (www.wellness-eva.com), kereskedj "gyémánttal", szervezz be embereket, majd ha négyes szinten vagy indulhatsz újból a nulláról. Persze ha sok pénzt akarsz, sok pénzt kell befektetned, ami "persze" "kamatostul" megtérül... 

 

  • Hogy mi ebben a családsegítő, arról fogalmam sincs -

 

 

MIRE FIGYELJÜNK ODA? 

 

Elsősorban arra, hogyha a fent említett cégek vagy személyek hirdetéseivel találkozunk, azonnal űzzük el még a gondolatot is, hogy munkát vállaljunk tőlük. 

Legtöbbször már a hirdetések helyesírásánál feltűnik, hogy mennyire lehet hiteles az adott hirdető. 

Árulkodó jel lehet még az email cím is, hiszen egy komolyabb vállalkozásnál már elengedhetetlen hogy saját domain neve, vagy email címe legyen. Tehát ha érdeklődni a munkatadok@freemail.hu – n vagy citromail.hu – n kell, akkor biztosak lehetünk abban, hogy átverésről van szó. Főleg ha internetes munkát kínálnak, akkor elengedhetetlen a saját honlap. Ingyenes honlapokról is meneküljünk, bár alapjában véve már a honlap tartalma is árulkodó lehet. Hiszen gyakran csupán ugyanazt tartalmazza, amit a hirdetésben is olvastunk. 

 

Az internet, az internetes keresők is nagy segítségünkre lehetnek, hiszen elég csak bepötyögnünk a hirdető nevét vagy elérhetőségét és máris több információhoz jutunk a munkával kapcsolatban. 

 

A keresők segítségével fórumokra is eljuthatunk, ahol mások élményeit olvashatjuk a munkaadóval kapcsolatban, esetleg mi is új témát nyithatunk.

 

Bármennyire sürgős a munka, megéri várni legalább egy hetet, amíg esetleg írnak az általunk létrehozott fórumba. 

 

Az index fóruma is nagyszerű lehet erre. 

 

Olyan hirdetésre amelyben nincs megadva elérhetőség -  pl név, cím, telefonszám – vagy ezek bármelyike hiányzik, soha ne jelentkezzünk. Ha van megadva telefonszám, de nem csöng ki vagy nem veszik fel, az is gyanús. 

 

Ha nem cég, hanem személy hirdet, könnyen megkereshetjük valamelyik közösségi portálon, hogy egyáltalán létező személyről van – e szó… Persze ez egy kis idő, de megéri. 

A nyílvános cégközlöny is segítségünkre lehet, bár innen maximum azt tudjuk meg, létezik – e a cég, az hogy rosszban sántikálnak nem derül ki. 
 

Ha esetleg megtalálod a cég címét, érdemes személyesen elmenni és szétnézni a házuk táján - persze nem azt mondom, hogy egy debreceni utazzon fel egy pesti céghez... De megkérhetjük egy ismerősünket, hogy ha arra jár, nézze meg azon a címen valóban létezik - e az adott cég, s ha már ott van meg is nézheti az ott dolgozó "irodistákat"… 
 
 
 

Soha ne fizess előre, amíg nem jártál rendesen utána az adott munkaadónak. A komolyabb cégek amúgyis általában az első fizetésből vonják le a "levonandó" összeget.

 

Sokan azzal takaróznak, hogy azért kérnek el előre pénzt mert félnek hogy átverik őket, lelépnek a munkacsomaggal. Ne dőljünk be nekik. Ha ők nem bíznak bennünk, mi milyen alapon bíznánk meg bennük? 

 

A nevetséges az egészben az, hogy így elolvasva az egyszerű munkakeresőnek, mennyi mindenre kell odafigyelnie, ha munkát szeretne.


 
 Azt hiszem igazából a legjobb, ha kijelentjük:

 

        TÁVMUNKA, OTTHONI MUNKA NEM LÉTEZIK

 

 

Ha létezik, kizárólag annak éri meg aki kiadja a munkát, nem pedig annak aki elvégzi.

 

Ezeket a munkákat felejtsük is el, nem léteznek. Ahogyan a piramisjátékok sem – csak a piramis csúcsán lévők járnak jól.

 

Ma már tudjuk a Sciennetnek is befellegzett és nem mernék rá mérget venni, hogy nem követik a társai…

 

Remélem sokakhoz eljut ez a kisebb tanulmány, ajánlom mindenki küldje el ismerősének, barátainak, hiszen lehet éppen ők készülnek beleugrani egy hasonló  átverésbe.

 

Ha ilyen vagy ehhez hasonló hirdetésekkel találkoznál jelezd az info@napimarketing.hu –n vagy a www.napimarketing.blog.hu posztkommentjeiben.

 

A tanulmány szabadon terjeszthető, azonban kérjük az abban lévő idézetek felhasználásakor tüntesd fel azt, vagy weboldalunkat hivatkozásként. 
 

Robin

 

www.napimarketing.hu

 

2009.12.20.

Forrás:

www.napimarketing.hu

www.napimarketing.blog.hu

www.allaspont.blog.hu

www.mti.hu

www.bmhirlap.hu

 

Tisztelt Szerkesztők!

 

Megjelent írásukkal kapcsolatban a következőkre szeretném felhívni a figyelmet:

 

1. A távmunka a munkaszervezés modern techinkai eszközökkel végzett formája.

 

2. A távmunka fogalma a magyar jogrendszerben nincsen definiálva, a
távmunkás jogi definíciója a Mt. X/A fejezetében található.

 

3. Kormányrendelet szabályozza a távollévők kapcsolattartására
vonatkozó szabályokat.

 

4. Minden munkaajánlat, állásajánlat esetében szerződést,
(munkaszerződést) kell kötni. Amennyiben valaki nem köt szerződést,
minden garancia nélkül, - lehetőleg adómentes - magas havi jövedelem
reményében bedől különböző csalárd hirdetéseknek, - az viselje maga is
ebből a felelős részt.

 

5. Magyarországon ma kb. 160-200 ezer ember él tisztességes
körülmények között távoli helyről végzett munkából, nem csak az elv,
hanem a gyakorlat is létezik.

 

6. "Mire figyeljünk oda" c. bekezdésünkben foglaltakkal nem értünk
egyet, azt részben félrevezetőnek és néha sértőnek érezzük, - ezért
javasoljuk, egyben kérjük, hogy ebben a speciális témában hallgassák
meg szakmai véleményünket. Az otthoni munkavégzés lehetősége, csakúgy,
mint más rugalmas munkavégzési /foglalkoztatási formák léteznek. Ezek
alkalmazása általában növelik a munkavégzés hatékonyságát, csökkentik
a fluktuációt, számos egyéni, vállalati és tarsadalmi előnyt
eredményez.

 

A blogon közzétett internetes hivatkozásuk és a mögöttük tevékenykedő
személyi kört nagyjából mi is ismerjük, több esetben sikerült
eredményesen fellépni velük szemben, amennyiben a sértettek megfelelő
küröltekintéssel jártak el. Magánvéleményként azt tudom megfogalmazni,
hogy a hasonló csalárd felhívásokkal szemben legeredményesebben az
APEH regionális igazgatóságai tudnak fellépni!

 

A jóhiszemű többség, valamint azoknak a munkát keresőknek a nevében,
akik számára a távoli helyről történő munkavégzés jelentheti az
egyetlen lehetőséget a legális jövedelemszerzésre (sok esetben az
ország távoli térségeiben élők, gyermeküket egyedül nevelő szülők,
vagy mozgáskorlátozottak, stb) - kérjük, hogy a távmunkát NE tüntessék
fel negatív színben, ugyanis az Önök által leírt probléma nem távmunka
specifikus, - ajánlom figyelmükbe a nem távmunka, e-munka, otthoni
munka, stb. kulcsszavakat, hanem egyéb pl. fizikai, vagy külföldi
(ál)munka lehetőségeket is.

 

Fentiket figyelembe véve kérem a hivatkozott post tartalmának kiegészítését.

 

Tisztelettel:
Déri Tamás
Magyar Távmunka Szövetség
koordinációs igazgató