A Munkaügyi Központ nem segít

Egy hónap múlva lejár az álláskeresési támogatásom. Azóta folyamatosan felkeresem a munkaügyi központot. A következő megállapításra jutottam. Január óta vagyok munkanélküli.

 

A központtól egyetlen egy állásajánlatot nem kaptam. Iskoláim befejezés után 3 évet dolgoztam. Az interneten folyamatosan keresem az álláslehetőségeket fizikai munkától a végzettségemnek megfelelőket. Közben saját költségemen letettem a középfokú angol nyelvvizsgát. Körülbelül 400 helyre küldtem el önéletrajzomat álláspályázatommal. Mindössze két helyre hívtak be, de nem mellettem döntöttek. Az internetes álláshirdetésekkel kapcsolatos megállapításom.

 

Nagyon sok oldalon ugyanazokat a hirdetéseket látom. Van amelyik fél éven keresztül fent van és amikor elküldöm a jelentkezésemet semmilyen választ nem kapok. Szeretném, ha valaki illetékes válaszolna arra, hogy ezek az álláshirdetések csak politikai jellegűek, vagy valóban létező hirdetések és állások.

 

A médiában mindig azt hallom és olvasom hogy 50 év felett nehéz elhelyezkedni. 26 éves vagyok és nem tudok elhelyezkedni. Közvetlen Budapest mellett lakom. Szeretnék megnősülni, de ilyen jövőképpel semmi lehetőséget nem látok. A felvetett problémákkal kapcsolatban várom az ebben illetékesek válaszát.