A nőgyógyászati leleteimre is kíváncsiak voltak

Október elején hallottam, hogy egy új közigazgatási központ nyílik megyeszékhelyünkön, ahová száz embert keresnek közalkalmazotti munkakörre adatfeldolgozónak. Álláskeresőként a jelenlegi gazdasági helyzetben még erre a minimálbéres pozícióra is örömmel pályáztam.


Tájékoztató után kaptunk egy rakás időpontot valamint a leadandó fénymásolatok listáját, és megkezdődött a hercehurcám. Az előző munkahelyről szóló igazolástól kezdve a családtagjaim személyes adataiig bezárólag tekintélyes iratköteget kértek be. Részt vettem informatikai teszten, három fajta pszichológiai teszten, interjún - ahol erősen firtatták, hogy mikor óhajtok szülni - , orvosi vizsgálatokon, kijöttek a kollégák családlátogatásra, még a nőgyógyászati leleteimre is kíváncsiak voltak.


Ez több fordulóban elhúzódott egészen decemberig, amikor is telefonon értesítettek, hogy nem kerültem be a létszámba. Eléggé bosszankodtam, de mit lehet tenni. Két hét múlva ért a meglepetés, ismét hívtak. Sokan lemorzsolódtak, pótcsoportot indítanak, mégis kellek. Januárban három hetes képzés a munkába állás előtt. Ünnepélyes megnyitó, "aki sikerrel vizsgázik, annak állást tudunk biztosítani".

 

Mivel az eredményünktől függővé tették, mely munkakörbe kerülünk be, nagyon komoly seggelés következett, irdatlan mennyiségű anyagot kellett bemagolnunk. Gyakorlati vizsgák, szóbeli, ítélethirdetés, hidegvíz: "Örömmel közlöm, hogy önök közül 4-5 embernek tudunk is februártól állást biztosítani". Ja, 37 volt a csoportlétszám. Azóta nem kerestek, sem pozitív, sem negatív válasszal. Mivel az oktatást a munkaügyi központ támogatta különböző forrásokból finanszírozva, gondolom jól jártak az utánunk kapott képzési pénzzel.


Tudom, én vagyok naiv. Ráadásul azt hittem, hogy ha maximálisan teljesítek, nem az épphogy átbukdácsolókat veszik fel előttem. Sajnos a túlzott lelkiismeretességem és jóhiszeműségem miatt sokszor így járok. Köszönöm, hogy elolvastátok a történetem! Álláskereső sorstársaimnak több sikert kívánok!

 

Veled is kiszúrtak?Írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Hirdess nálunk, akár barterben is! Legfrissebb médiaajánlatunkat megtalálhatod, ha IDE KATTINTASZ.