Nem szeret öreg nőket látni

Sajna én is munkanélküli vagyok, azért kerültem az utcára, mert az igazgatóm nem szeretett öreg nőket látni a folyosón. . . És hát tény, ami tény, elmúltam 50. És ebben a korban képtelenség elhelyezkedni.


Annyit azért mondok nektek, hogy HR-es vagyok, és egy dologban tévedtek, ne adjátok fel a reményt. Nem kötelező meghirdetni az állásokat. Csak a közalkalmazotti, köztisztviselői állásokat kötelező meghirdetni. Ha egy nem állami cég kiad pénzt álláshirdetés feladására, akkor a hirdetés valódi keresést jelent! Ha nem hívnak be interjúra, az csak annyit jelent, hogy nem volt megfelelő az önéletrajzod vagy a végzettségeid vagy a korod vagy a nyelvtudásod szintje stb.

 

Ha behívnak és nem téged vesznek fel, az is csak annyit jelent, hogy volt jobb vagy szimpatikusabb jelölt, vagy olyan, aki kevesebb fizetéssel is megelégedett. Minden állásra 50-60 ember jelentkezik, annyi sok álláskereső van.

 

Csak azt tudom mondani a környezetemben lévők tapasztalatai alapján, hogy legalább 90 jelentkezésre jut egy felvétel. Vagyis az ismerőseim átlag 90 helyre jelentkeztek, mire a 91. helyre felvették őket.

 

Én még nem tartok 90-nél.

Veled is kiszúrtak?Írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz