Nem tudom elérni a főnököt

Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!


Most kezdjem úgy, hogy olvaslak benneteket, de soha nem gondoltam, hogy írni is fogok? :)


A történet: adott egy fejvadász/munkaerő kölcsönző cég, és jómagam. A fejvadász cég a munkáltatóm, és kölcsön adott egy másik cégnek, mint munkaerőt. Természetesen van munkaszerződés, nincs béren kívül zsebbe játék, minden törvényes. Ezzel nem is lenne semmi baj (azon kívül, hogy undorító, hogy ilyen kölcsönadást meg lehet csinálni ma Európa szívében), de elérkezett az idő, hogy itt kell hagynom a várost, ahol a munka folyik, és haza kell költöznöm, 350km-re innen, családi tragédia miatt.


Tehát a munkaviszonyomat meg kell szüntetnem, lehetőleg közös megegyezéssel. A probléma csak az, hogy a munkáltatóm nem hajlandó felvenni a telefont. Két és fél hete semmi, vissza sem hív. Ennyi idő alatt egy mobil simán lemerül, tehát már töltenie kellett, és látta hogy hívtam 5.000-szer. Még mindig kicseng. Emailre nem válaszol. Küldtem neki sms-t is, amiben leírtam, hogy miért kell hazamennem. Ez hiba volt, mert már gyanítom, hogy azért nem akarja felvenni, mert tudja hogy lécelni akarok (hiszen belőlem él).


A cég konkrétan egy emberből áll, tehát csak őt tudom keresni. A székhelye innen 200km-re van. Az itteni albérletemet a hó végéig tudom fizetni, utána ki kell költöznöm. Namost, én simán felmondanék rendkívülivel is ilyen esetben. Kérdés csak, hogy elég indok-e az, hogy nem elérhető a munkáltató?


Valamint az a gyanúm, hogy ha a munkaviszony nem közös megegyezéssel szűnik meg, akkor nem kapok álláskeresési támogatást (ez így van?), amire egyébként simán jogosult lennék. Szerintetek ilyen esetben mi a teendő? Tudnátok adni valami tanácsot?


A választ előre is köszönöm, üdvözlettel:Szomi
 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz