Beszélgetni tilos

Egy hipermarketben dolgozom eladóként, ahol a rangsor alulról felfelé eladó > részlegvezető  osztályvezető  igazgatóhelyettes. A részlegvezető munkaidejének 95% az áruházban tölti míg az osztályvezető jó ha 10%-át. Az eladók munkáját az osztályvezető értékeli illetve az igazgatóhelyettesek de mivel ők semmit sem látnak az eladók munkájából így a részlegvezető véleményére hagyatkoznak általában.

 

Ez így önmagában is lehetőséget ad arra, hogy a részlegvezető besarazza az alatta dolgozó eladót, de ezt az tetézi, hogy az osztályvezető nem ellenőrzi azokat az áruházi bizonylatokat amely alapján egyértelműen kiderülne, hogy ki mennyi árut mozgatott meg, helyezett ki. Az utóbbi két hétben sorozatos támadásoknak vagyok kitéve az osztályomon, de nem az elvégzett munkámat támadják hanem olyan alapon kapom a szóbeli figyelmeztetést, hogy már megint beszélgetni láttak vagy nem voltam az osztályon. Amikor megkérdeztem ki látta? Mikor? Hol? Kivel beszélgettem?

 

 

Rendre az a válasz nem az a fontos hogy ki látta hanem hogy figyeljek oda! Hozzá tartozik a teljes képhez, hogy a céges telefonunk amelyet közösen használunk elromlott, nem ad egy hangot sem így nem vesszük észre ha hívnak minket, nem csak én a többi osztályos eladó sem. Ezért bemondanak a hangosba, így meg megint hallgatom, mindig be kell mondani. Nem jó a telefon – válaszolom.

 

Sosem vagyok az osztályon – jön a válasz. Ez az egész nem is érdekelne nagyon mert megszokott zaklatás a munkahelyen ha leépítések vannak feszült mindenki kevesen vagyunk stb. stb… Azonban a fülembe jutott, hogy a szabadságon lévő vezetőm egy osztályos gyűlést akar összehívni amelynek az lenne a célja, hogy sarokba szorítsanak. Szeretnék erre a meetingre felkészülni valamilyen módon felvértezni magam mert a munkámat tisztességgel elvégzem.

 

Kérem a segítsetek!

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz