Meg kéne alapítani a nyomorultak pártját

4 éve vagyok munkanélküli - 54 évesen - 1 nyomorult főiskolával,sajnos nyeltudás nélkül.Már szórólapot csináltam az önéletrajzomból.Mindenhova küldöm,amit úgy érzek el tudom végezni.Eddig csak "Pénzügyi szolgáltató,aranyeladás" és társai kerestek meg.


Mind-mind tisztán jutalékos.Mivel már teljesen "kifújtam",a szomszéd kerületbe utazás is nehézséget jelent,én is mindig becsapva érzem magam.Ma a cégek csak kapcsolatokat keresnek.Sok hírdetésben jóformán az egyetlen feltétel,hogy legyenek kialakult kapcsolataid!
Ha lennének - mi a frásznak mennék hozzájuk.Megoldanám az életemet magam.De nincsenek.


Besétáltam egy áruházlánchoz.Közel van.gyalog is be tudnék járni.Ajánlkoztam polcpakolónak,vagy akár bevásárlókocsi tologatónak.Kiröhögtek."Túlképzett vagyok",nem tudnak és nem is akarnak megfizetni.Ott akkor helyben felvettek egy legényt 8 általánossal.


Tele vagyok ötlettel,de nem merek belevágni semmibe,mert eddig valahogyan alkalmi,eseti munkákból "megúsztam",hogy ne legyen tartozásom,de fillér nélkül nem tudok céget gründolni és rettegek,hátha nem jön be.Akkor pedig csak egy kötélverő Kft.-ben gondolkodhatnék,ahol az első pár méter termelést azonnal ki is próbálhatnám.Teljesen kilátástalannak látok mindent.Este ezzel a gondolattal fekszik le az ember,reggel ezzel ébred és az egész napja csak e körül forog.Mi lesz holnap?Mi lesz a következő órában?Mikor jön a postás?

Csak csekket hoz.
Eddig azt hittem,csak én vagyok a szerencsétlen,a nyomorult - talán mert suta vagyok,idősödöm és nem tudom felvenni ezt a ma divatos és szükséges aggresszív stílust.A blogokat és hozzászólásokat olvasva még jobban elkeseredtem.Sokan vagyunk.Hol a sor vége?Képes vagyok kivárni,hogy egyszer majd rám kerüljön a sor?


Oly sokan vagyunk,hogy megfordult a fejemben:meg kell alakítani a "nyomorultak" pártját.Ne csak verbálisan-az Urak kénye -kedve szerint legyen képviselete a kilátástalannak,-hanem valóságban azok képviseljék a szerencsétleneket,akik ezt meg is élték/élik.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!