A fizetés miért titok?

Elég a kamu álláshirdetésekből, a kormánynak lépnie kell!

Csatlakozz!!!

 

 

Több, mint fél évig próbálkoztam az álláskereséssel, tegnap számoltam össze a beadott pályázataim számát (278 db) ebből összesen 34 visszajelzést kaptam, melyben benne vannak az állásportálok automatikus válaszai (Pályázata sikeresen megérkezett a hirdető felé.)


Valamiért a mi országunkban nem működik az a szokás, ha már egyszer vette a fáradtságot az a szerencsétlen álláskereső, hogy az összes személyes adatával együtt (megelőzve a bizalmat) kitárulkozik, megjegyzem sokszor a hirdetésből nem is derül ki, hogy milyen céghez adjuk be a jelentkezésünket, legalább annyit, hogy néhány sorban megköszönjék jelentkezésünket, de sajnos nem kerültünk kiválasztásra válaszra méltassanak. Valamint, hogy a beadott anyagunkat törölték a rendszerükből.


Szerintem a HR-eseknek ez is a feladatkörükbe tartozna, hisz egy meghirdetett pályázatot nem elég meghirdetni, hanem azt emberhez méltóan le is kell zárni, és értesíteni a pályázókat.
Tudom egy meghirdetett munkakörre több száz, akár ezer jelentkezés is befuthat, szerintem 90%-ban úgyis internetes elérhetőség van megadva, tehát nem hiszem, hogy egy csoportos email kiküldése olyan nagy munkával járna, hogy ne lehessen megtenni.


Dolgozik külföldön ismerősöm, és amikor ő munkát keresett, ott az esetek többségében nem mailen, hanem vették a fáradtságot és a megadott telefonszámra szóltak vissza, hogy sajnos nem őt választották.


Többek között azt sem értem, hogy nálunk a meghirdetett állások mellé miért nincs feltüntetve a fizetés, hisz azért akarunk munkát vállalni, hogy pénzt keressünk.


Valamiért ez egy nagy titok, majdnem, hogy addig amíg azt nem mondják, hogy jöhetsz dolgozni, és már túl vagy a 2 fordulós interjún.


Sajnos ilyen tapasztalatom is volt, elmentem az első válogatásra, ahol szimpatikusak voltunk egymásnak a munkáltatóval, én a végén próbáltam rátérni a fizetésre, amire ő közölte, hogy arra is rá fogunk térni, ha bekerülök a második fordulóba (telefonálnak nap végén)


Így is lett délután hívtak is, hogy mehetek a 2. fordulóra.
Elmentem, jól is sikerült , rátértünk a fizetésre, gyengén fogalmazok, hogy köpni-nyelni nem tudtam a hallott összegtől (nem azért mert annyira jó volt), főleg ahhoz képest amilyen munkát kellett volna végezni, és amilyen időbeosztásban.
Közöltem, hogy sajnos ezt a jelenlegi helyzetemben nem tudom megengedni magamnak, mert nem tudom fizetni a reszimet, hitelemet stb... inkább ellenőrködöm tovább a buszokon napi 10 órában, de 20-25 ezerrel több pénzért.


Csalódott voltam, mert ez 2 szabadnapomba került, "a versenyképes fizetés".


Én úgy gondolom, hogy nemcsak a meghirdetett pozíció szerint válogatunk, hanem a kereseti lehetőségek szerint is, szerintem tisztában kellene lenni még a jelentkezés előtt, hogy mennyi a fizu, hogy el tudjuk dönteni vállaljuk az adott feladatot avagy sem.
Külföldön egyébként minden hirdetés mellett ott van a fizetés megjelölve.

 


Csak nálunk titkolóznak erről az információról, pedig úgy lenne korrekt, ha KÖTELEZŐ lenne feltüntetni a munkaadónak a fizetés összegét, nem pedig zsákbamacskát árulni.

 

Szerencsére a napokban sikerült munkát találnom jó feltételekkel, tehát mindenkinek kitartást és sok szerencsét kívánok!