A fizetéssel szeretnek titkolózni

A fizetéssel egyes cégek nagyon szeretnek titkolózni (biztos azért, mert ők is szégyellik).

 

Pár éve megpályáztam egy állást. Önéletrajz alapján behívtak először egy tesztre (első kör), előtte elmesélték az általánosságokat a cégről és a betölteni kívánt munkakörről. Ezen "átmentem", jött a második kör, egy interjú két HR-essel. A fizetésről még mindig csak annyit mondtak, hogy "versenyképes", + ilyen meg olyan juttatások (hogy őszinte legyek, ezeket az egyéb juttatásokat mindig is rühelltem, nem szeretem, amikor kvázi eldöntik helyettem, mire költsem a fizetést, mert ugyebár ezek az étkezési jegyek, telefonhasználat, ruhapénz, üdülési csekk, sportbérlet, utazási hozzájárulás értelemszerűen csak arra költhetőek el, amire szólnak. Mellé meg még adnak pár gombot, mint "szabadon elkölthető" jövedelmet. Inkább adjanak rendes fizetést, aztán abból majd telik, amire kell, nem kell más).


Ezen is megfeleltem, jött a harmadik (utolsó) kör egy magasabb beosztású illetékessel, és ennek a végén, amikor már szinte üdvözölt, mint új kollégát, rukkolt ki, hogy mennyi az annyi. Pillanatnyi csend, felszedtem az államat a földről, udvariasan megköszöntem a lehetőséget, és eljöttem.


Azt még megkérdeztem, mi értelme van annak, hogy rabolják a jelentkező és nem utolsósorban a saját idejüket is. Hiszen én elbumliztam Budaörsre háromszor hiába, ők pedig megszerveztek három időpontot (igaz, az első csoportos volt) hiába, felesleges többletmunkát okozva a HR-eseknek. Hiszen ha már a hirdetésben leírják legalább nagyságrendileg, kb. mire lehet számítani, eleve nem jelentkezem. És akkor nem kell az önéletrajzomat elolvasni, kiértékelni, a tesztemet kiértékelni, 2x fél órát beszélgetni a semmiért.


Nagyon örülök, hogy ingyen lehet(ett) squash-olni, de én inkább úszom, futok, kondizok és túrázok, hogy havonta akár 20 órát is pofázhatok a céges telefonon ingyen, de nekem a fizetés fontosabb, az pedig szar lett volna.

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a  munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

A Munkahelyi Terror blog támogatója az Ajánlatguru.